Advertorial publiceren
Image default
Auto

Zakelijk leasen of privé-eigendom

Wanneer je een eigen onderneming runt, zul je ongetwijfeld ook vaak met de auto onderweg zijn. Het gebruik van de auto en brandstofkosten zijn dan aftrekbaar van de belastingaangiften. Om goed te kunnen bepalen of je er verstandig aan doet om de auto als privé- of bedrijfseigendom te classificeren of juist een auto te leasen, zijn er enkele aandachtspunten waar je rekening mee kunt houden.

Kilometer en cataloguswaarde

Om te bepalen of een zakelijk auto leasen de beste keuze is voor jouw onderneming, doe je er goed aan om als eerste vast te stellen hoeveel kilometers je verwacht jaarlijks te rijden met de auto naar keuze. Daarnaast kun je kijken naar de waarde heeft op het moment dat het kenteken wordt afgegeven, de officiële nieuwprijs van de auto. Hierdoor kun je de uiteindelijke kosten berekenen. Je kunt een auto beter als privé-eigendom beschouwen wanneer je veel kilometers rijdt, terwijl de auto zelf relatief weinig waarde heeft. Is de situatie juist andersom en maak je weinig kilometers met een duurdere auto, dan kan de auto beter als bedrijfsvermogen gelden.

Vraag advies bij specialisten

Om te kunnen beslissen of een auto als bedrijfsvermogen kan worden aangeschaft, of beter juist kan worden geleaset, doe je er verstandig aan om vooraf gedegen advies in te winnen bij mensen die hier kennis van hebben. Denk hierbij aan de belastingadviseur of je eigen accountant. Zij weten precies of het voordeliger zal zijn om te kiezen voor zakelijk auto leasen of dat je beter zelf een auto kunt aanschaffen.

auto leasen zzp en mercedes vito leasen

Wanneer blijkt dat zakelijk leasen bij Auto Lease Centrale zeker voldoende voordelen voor jouw specifieke situatie heeft, dan kun je kiezen uit verschillende modellen automerken. Afhankelijk van de doelstelling waarvoor de auto wordt aangeschaft kun je dan kiezen voor een meer praktisch model of een juist stijlvollere variant.

https://www.autoleasenzzp.nl/