Advertorial publiceren
Image default
Auto

Rietdekkersbedrijf

Elk rietdekkersbedrijf heeft zijn eigen voorgeschiedenis. Er zijn weinig mensen die van kinds af aan dromen om een rietendak aan te leggen, maar de meeste mensen die het doen, doen het wel met passie. De meeste rietdekkersbedrijven zijn al lang geleden ontstaan en zijn echte familiebedrijven. Vooral in het Zuiden van het land kun je veel rietdekkersbedrijven vinden, omdat hier ook meer huizen te vinden zijn met rieten daken. Er zijn echter vaak ook een aantal rietdekkers te vinden in welvarende regio’s zoals bijvoorbeeld Wassenaar. Verder zijn in de grote steden in de randstad weinig rietdekkers te vinden, aangezien er ook weinig tot geen rieten daken te vinden zijn in deze steden.

Bij rieten daken denken de meeste mensen aan chique villa’s of oude boerderijen. Rieten daken geven echter aan elk huis een unieke look, en vallen ook prima te gebruiken bij moderne huizen. Ook is het mogelijk om een rieten dak te plaatsen terwijl je momenteel dakpannen op je dak hebt liggen.

Rieten daken staan bekend om hun brandbaarheid. Een rieten dak is echter net zo brandveilig als een dak met dakpannen, beiden geven geen 100% garantie. Om de kans dat er brand ontstaat te verkleinen kan je een bliksemafleider en een sprinklersysteem installeren. Door de bliksemafleider wordt de kans dat er brand ontstaat door bliksem geminimaliseerd, en wanneer er door een of andere reden alsnog brand ontstaat, zal de sprinklerinstallatie de schade zo veel mogelijk beperken.

Een andere veelgestelde vraag is hoe het zit met het onderhouden van een rieten dak. Het is van groot belang voor de levensduur van het dak dat het minimaal één keer per jaar gecontroleerd wordt op algen, mossen, en andere schade. Op deze manier kan renovatie zo lang mogelijk buiten de deur worden gehouden en kan het dak tot wel 50 jaar meegaan!

 

https://www.rietwerk.nl/