Advertorial publiceren
Image default
Auto

Het dragen van een gordel, interview met Rijschool BVO

Zonder gordel de auto besturen, mag dat wel?

Achter het stuur zitten zonder dat irritante ding om je schouder, het is inderdaad irritant of vervelend maar het kan wel je leven redden tijdens een ongeluk! Daarom heeft de overheid besloten de autogordel verplicht te maken. Wanneer er door de politie wordt gezien dat je achter het stuur zonder gordel kun je bovendien een enorme boete riskeren, op het moment van schrijven (november 2017) bedraagt de boete voor het rijden zonder gordel een fikse bedrag van €140,-

“Leerlingen vinden het stoer om zonder gordel achter het stuur te zitten, vaak weten zij niet dat dit levensgevaarlijk kan zijn wanneer zij een auto ongeluk maken. De gordel zorgt ervoor dat je goed in de stoel blijft zitten.” (Interview met Rijschool BVO – rijschool in Muiden)

De regels voor auto’s zonder gordel.

Als je een auto wilt besturen zonder een gordel te dragen moet je in een auto rijden dat voor januari 1971 is geproduceerd. Voor het rijden in deze oude auto’s is een autogordel namelijk niet verplicht, dat komt omdat deze auto’s gewoon geen gordel hebben sinds deze zijn gemaakt. De kans dat jij in een van deze auto’s rijdt is vrij klein, daarom is het gewoon aangeraden om je gordel te dragen…Riskeer geen nutteloze boete!

Rijlessen bij een goede rijschool

Rijles volgen, het is een ervaring die iedereen heeft opgedaan toen zij bezig waren met het behalen van de rijbewijs, het is de taak van de rijschool om jou goed uit te leggen waarom het dragen van een gordel belangrijk en onmisbaar is. Je wilt natuurlijk op een zo veilig en verantwoordelijk manier deelnemen aan het verkeer. Je rijbewijs halen doe je met een officieel examen bij het CBR. De rijscholen die officieel bevoegd zijn om rijles te geven hebben allemaal een inschrijvingsovereenkomst getekent met het CBR en dienen zich daaraan te houden.

https://www.rijschoolbvo.nl/