Advertorial publiceren
Image default
Auto

Uit onderzoek blijkt dat Rijlessen verslechteren

Rijlessen worden steeds slechter

Uit onderzoek is gebleken dat rijlessen niet serieus worden gegeven. De kandidaten die bij de CBR vandaan komen na hun praktijkexamen, hebben veel vaker een lagere niveau waardoor ze uiteindelijk niet slagen. Rijlessen worden steeds slechter gegeven doordat er oppeens veel meer onervaren (startende) rijscholen tevoorschijn komen. Veel rijinstructeurs denken dat zij door rijles te geven snel en gemakkelijk hun geld kunnen verdienen. Zij maken valse beloftes met de leerlingen dat ze zelfs in 10 lessen hun rijbewijs kunnen halen terwijl is gebleken dat er minimaal 38 uur aan rijles word gevolgd voor hij of zij kunnen afrijden.

Onervaren Rijscholen

Bij de CBR is gebleken dat er steeds meer examenkandidaten voor hun praktijkexamen langskomen terwijl zij een erg slechte rijervaring hebben. Dit kan een probleem vormen omdat het gewoon erg druk is bij het CBR en er lange wachtrijen ontstaan voor je kunt afrijden. Als deze wachtrijen zo lang zijn met kandidaten die het waarschijnlijk niet kunnen halen tijdes hun eerste keer, dan onstaat er een verstopping voor de mensen die wel serieus en goed zijn opgeleid. Doordat rijlessen steeds slechter worden door onervaren rijschoolhouders is het onnodig druk bij de CBR en worden de leerlingen gewoon in de maling genomen. Deskundigen vinden dat die autorijscholen aangepakt moeten worden. De rijschoolhouders sturen de kandidaten veel ste vroeg naar het CBR zodat ze plek hebben voor nieuwe betalende leerlingen. Dit is uiteraard niet verantwoord. Daarnaast verdienen de meeste rijschoolhouders ook nog eens geld bij doordat zij de praktijexamen bedrag verhogen in de pakket van de leerling. Hiermee pakken ze dus geld over de rug van hun leerlingen.

Slagingspercentages verschillende regio’s

De BOVAG voerde een experiment uit over de verslechtering van verschillende rijscholen in verschillen regio’s. Wat uit onderzoek ook is gebleken is het feiet dat juist de 17-jarigen die afreden veel sneller slaagden dan de kandidatan van 18 jaar of ouder. Er word gedacht dat dit komt doordat de jongeren op het platteland en de niet stedelijke gebieden sneller hun rijbewijs willen halen doordat zij veel grotere afstanden van en naar de stad of andere dorpen af te leggen. Vandaar dat men in die regio’s ook veel eerder beginnen met lessen.

Uit onderzoek is gebleken dat het slechter word met rijlessen in Ouder-Amstel (28.6%), Capelle aan den Ijssel (30,9%), Schiedam (31,4%). De regio’s waar men de meeste slagingspercentage hebben en in een keer slagen voor hun rijbewijs zijn Gorinchem, Schelluinen, Hardinxveld, Arkel, Sleeuwijk, Werkendam, Woudrichem, Almkerk, Hank, Raamsdonksveer, Sliedrecht, Meerkerk, Zaltbommel, Vuren, Andel en Brakel. Het is dus verstandig om dus een Rijschool te kiezen in die regio’s.