Advertorial publiceren
Image default
Auto

Financial lease als optie voor zakelijk leasen zzp’ers

Financial lease wordt minder vaak gekozen, maar toch kan ook deze vorm van zakelijk leasen zzp’ers aantrekkelijk voordeel opleveren. Als je operational lease mag vergelijken met een langdurige huurperiode, dan zou je financial lease kunnen omschrijven als een lening. De auto, die je hebt uitgekozen, wordt direct jouw eigendom, maar betaal je af in maandelijkse termijnen gedurende een vooraf vastgestelde looptijd. De voordelen van financial lease zijn onder andere dat je belastingvoordeel hebt in de vorm van investeringsaftrek, terwijl je het bedrag voor de aanschaf van de auto niet in een keer hoeft te voldoen en dus je liquiditeit behoudt.

Schaalvoordeel met bedrijfswagen leasen of bedrijfsauto leasen

Wanneer je als zzp’er kiest voor zakelijk leasen, profiteer je direct van schaalvoordeel. Omdat leasemaatschappijen niet afhankelijk zijn van een bepaalde dealer, kunnen ze vaak op korte termijn aan auto’s komen tegen aantrekkelijke voorwaarden. Jij rijdt snel in je nieuwe auto en de leasemaatschappij heeft een goede prijs afgesproken. En aangezien je zelf hebt bepaald welk type je wilt rijden en welke opties je wilt hebben, weet je precies wat het je uiteindelijk gaat kosten. Zo levert zakelijk leasen zzp’ers meer op dan alleen een overzichtelijk maandbedrag.

Voorwaarden waaraan je moet voldoen

Hoewel veel leasemaatschappijen met zakelijk leasen zzp’ers naar zich toe willen lokken, zijn ze niet allemaal even makkelijk in het afsluiten van een contract. Er zijn vaak veel voorwaarden waaraan je als zelfstandige moet voldoen. Zo zal je waarschijnlijk in de meeste gevallen jaarcijfers moeten kunnen overleggen, zodat kan worden ingeschat of je wel kredietwaardig bent. Voor startende ondernemers kan dit direct een struikelblok zijn. Speciaal voor deze groep zijn er ook bedrijven die leasecontracten zonder jaarcijfers verstrekken. Uiteraard moeten beide partijen wel enige zekerheden inbouwen, zodat zakelijk leasen zzp’ers niet in de problemen brengt.

https://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/