Advertorial publiceren
Image default
Auto

De nieuwe QR code

Waarschijnlijk ben je hier nog niet van op de hoogte gesteld, maar daarom bij deze: het lijkt er op dat de QR code een comeback gaat maken. Waar baseren wij dat op? Op trends uit de online wereld. De QR was een tijdje uit het straatbeeld verdwenen, maar de code is nu terug van weggeweest. Toch is het niet zo dat de QR code zoals wij hem al kende terug gaat komen. De QR code die wij hebben leren kennen was de code die je als consument scant wanneer je informatie van iets wilde hebben of de website wilde bezoeken. Maar nu is het anders. De QR code wordt nu gebruikt door grote Nederlandse bedrijven, zij volgen het voorbeeld van grotere bedrijven uit het buitenland.

 

In het buitenland wordt deze methode al een aantal jaren gebruikt en met succes. Misschien vraag je je nu af wat voor bedrijf dan gebruik maken van de QR code. Daarom bij deze een aantal voorbeelden:

–          De supermarktketen PLUS

–          De vliegmaatschappij KLM

–          De software producent Apple

–          De woonwinkel gigant IKEA

Al deze bedrijven hanteren deze methode dus al. En deze grotere Nederlandse bedrijven nemen dit dus over, en dit doen ze met behulp van de QR code printer. Want waar ging het mis bij de laatste keer dat de QR code werd geïntroduceerd op de markt? Het probleem was dat mensen eerst een app op hun telefoon moesten downloaden voordat zij de QR codes konden scannen. Dit was te ingewikkeld waardoor mensen geen gebruik maakten van de codes. Maar er is nu een camera-oplossing voor dit probleem.

 

Grotere bedrijven zoals Apple en Samsung hebben nu een QR code scanner geïntegreerd in de camera’s van de telefoons die zij produceren. Daarom hoeven mensen dus geen QR code scanner als app op hun telefoon te downloaden.

http://www.kba-metronic.com/nl/