Advertorial publiceren
Image default
Dienstverlening

Worstelt u met uitstelgedrag?

Persoonlijke leiderschapskwaliteiten ontwikkelen:

Wanneer je worstelt met uitstelgedrag, dan weet je een erg belangrijk iets over uitstellen. Het is niet het feit dat je uitstelt dat problemen veroorzaakt. Het is het effect van het uitstellen waardoor alles een ramp wordt.

Gelukkig hoeft u niet zo door te gaan. U kunt zich losmaken van uitstelgedrag en de zware negatieve effecten die het heeft op uw leven.

Ik weet dat het overkomen van de effecten van uitstellen moeilijk lijkt, maar zodra je de twee dingen doet die ik voorstel, dan ben je al goed op weg om je leven weer op te pakken zonder uitstelgedrag – of zelfs voor het eerst een echt leven te kunnen hebben.

Hou wel in gedachten dat dit niet een compleet voorschrift is voor het overwinnen van uitstelgedrag; er zit meer achter. Maar dit zijn de eerste twee stappen om de effecten van uitstelgedrag te overwinnen en door te gaan als persoon die niets uitstelt.

Je moet eerst stoppen met het uitstelgedrag voordat je kan herstellen. Dus de twee suggesties die ik geef zullen je helpen bij het stoppen van het uitstelgedrag. Het is een begin, en daarna kun je doorgaan met het opruimen van het uitstelgedrag in je leven.

Het eerste wat je moet doen, is je neerleggen bij het effect van uitstelgedrag op je leven. Juist, ontspan. Laat die stress rondom uitstelgedrag varen. Je bent namelijk zo gestrest en geobsedeerd door jouw uitstelgedrag dat je niet goed functioneert. En dat leidt weer tot meer uitstelgedrag en meer stress.

Dus, ontspan een beetje, neem een dag vrij, of misschien kan je het gewoon wat rustiger aan doen, en je boekt al voortgang bij het overwinnen van jouw uitstelgedrag.

Echt waar.

Wanneer je niet meer zo vermoeid bent, en je een stap terug hebt genomen van de situatie, dan wordt het tijd om eens eerlijk naar de situatie te kijken. Je moet weten wat je op je bord hebt liggen, wat is te laat, wat komt er aan. Je moet eigenlijk volkomen eerlijk zijn tegen jezelf over wat er gaande is in je leven, met je tijd, en met je verplichtingen.

Dit zijn de eerste twee stappen die je moet doen om je leven terug te krijgen van de effecten van uitstelgedrag. Natuurlijk moet je nu iets doen met de informatie die je net gevonden hebt. Maar dat is de volgende stap.

Deze twee stappen, als je er echt de tijd voor neemt, zorgen dat je een beter persoon wordt die niet uitstelt en geen last meer heeft van de effecten van uitstelgedrag.

Train je leiderschap bij IvPP!

 

https://www.ivpp.nl/leiderschap/training