Advertorial publiceren
Image default
Woningen

Welk type vloer is het beste voor een wasruimte?

Met zoveel om over na te denken en zoveel opties, kan het kiezen van een vloer voor je wasruimte ertoe leiden dat je de handdoek in de ring wilt gooien. Hier is een lijst met vloeropties die duurzaam, betaalbaar en modieus zijn om in uw wasruimte te passen.

Je moet iets uitkiezen dat bestand is tegen chemicaliën, water en zwaar voetverkeer, terwijl het voldoet aan je eisen. persoonlijke ontwerpstijl, budget en schoonmaakbehoeften. We evalueren elke vloeroptie op basis van:

  • Vlekbestendigheid

  • Waterbestendigheid

  • Krasbestendigheid

  • Betaalbaarheid

  • Lange levensduur

  • Onderhoud

  • Esthetiek

Gezien deze factoren raden we aan om af te dwalen weg van hardhout en tapijt voor uw wasruimte en in plaats daarvan kiezen tussen luxe vinylvloeren of tegels.

Waarom is luxe vinylvloeren (LVF) perfect voor mijn wasruimte?

Als dikkere vloer is deze optie 100% waterdicht, waardoor het onze beste vloeroptie is voor natte ruimtes zoals de wasruimte, keuken en badkamer. U kunt kiezen uit een verscheidenheid aan stijlen die het uiterlijk van hardhout, steen en tegels nabootsen in een reeks kleuren om uw bestaande huisontwerp aan te vullen.

Er zijn hoofdzakelijk twee soorten luxe vinyl: Luxury Vinyl Tile (LVT) en Luxury Vinyl Plank (LVP). De belangrijkste verschillen zijn het ontwerp en de vorm. Elk is ontworpen om tegels of hardhouten planken na te bootsen. Ze zijn waterdicht en kunnen veel voetverkeer aan omdat ze zijn gemaakt van plastic lagen. Engineered Vinyl Flooring (EVF) is een type LVP dat duurder is, maar met die extra kosten komt ook extra sterkte en duurzaamheid. Bovendien is EVF ontworpen om er het meest uit te zien als echte hardhouten vloeren.

De installatie kan goedkoop zijn, aangezien sommige luxe vinylvloeren afbladderen en plakken. Het wordt aanbevolen om uw luxe vinylvloer één keer per week te vegen om deze in perfecte staat te houden. De meeste gemorste vloeistoffen en vlekken kunnen eenvoudig worden verholpen met een snelle veegbeweging van een washandje. Als je goed voor je luxe vinyl zorgt, kan het tot 20 jaar of langer meegaan.

Als u op zoek bent naar een moderne uitstraling met een moderne oplossing die de beproevingen van uw wasruimte aankan, zoek dan niet verder dan luxe vinyl. Blader vandaag nog door verschillende LVF-opties om de beste keuze voor uw huis hier te vinden. Meer lezen? Bekijk hier de kennisbank over laminaat.

Waarom is tegels perfect voor mijn wasruimte?

Voor een tijdloze, mooie afwerking van uw wasruimte die vochtbestendig, overweeg tegel. Er zijn verschillende soorten tegels, elk met een andere look en feel. Tegels kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: porselein en keramiek.

Porseleinen tegels zijn duurder dan keramiek; het is echter ook meer waterdicht en krasbestendig, waardoor het over het algemeen superieur is in duurzaamheid. Beide zijn ontworpen om niet-absorberend te zijn, gemakkelijk schoon te maken en kunnen tussen de 20-50 jaar meegaan. Ze zijn er ook in verschillende patronen, texturen, vormen en maten. Hun uiteenlopende en op maat gemaakte karakter kan ervoor zorgen dat u een vloer in uw wasruimte heeft die niet alleen logisch is vanuit een duurzaam oogpunt, maar ook vanuit stilistisch oogpunt.

Als u geïnteresseerd bent om niet te hoeven bijwerken uw wasruimtevloeren elke keer dat de trends veranderen, blijf bij een betrouwbare klassieke tegelvloer. Bekijk de vele opties voor tegels, van keramiek tot porselein en zelfs natuursteen.

 

https://vloerenbaas.nl