Advertorial publiceren
Image default
Woningen

Een industriele keuken inrichten

Eenindustriele keuken is een van de vele stijlen waar je uit kunt kiezen wanneer je jouw eigen keuken wilt inrichten. Dit is een relatief nieuwe stijl die steeds populairder wordt. De industriele keuken is een stoere keukenstijl dat gebruik maakt van ruwe materialen zodat het meer opvalt in de woning. Voor het ontwerpen van een keuken is het belangrijk om op het uiterlijk en de functionaliteit te letten. De stijl is een belangrijk onderdeel van het uiterlijk van de keuken. De stijl bepaalt vaak het materiaal, kleur en lay-out van een keuken. De stijl is daarom een belangrijke keuze die je moet nemen voor de hele keuken.

 

Wat is een industriele keuken?

Een industriele keuken is een van de vele stijlen een keuken ingebouwd kan worden. Deze stijl wordt steeds populairder doordat het er stoer en opvallend uitziet. Dit komt doordat er vooral gebruik wordt gemaakt van ruwe materialen. Dit creëert het stoere uiterlijk van de keuken. Ruw betekent dat de keuken niet in detail wordt afgewerkt wat je wel terugziet in de moderne en klassieke keukens. Qua materiaal kun je denken aan hout, beton, en steen. Deze keuken staat erg mooi wanneer het wordt gecombineerd met een muur van baksteen. Dit komt doordat de bakstenen ook een ruwe uitstraling hebben dat een mooie toevoeging is aan de keuken en andersom. Apparatuur van deze keukenstijl is niet gericht op het zo compact mogelijk maken. Voor deze stijl wil je juist gebruik maken van grootkeukenapparatuur. Dit zorgt voor het opvallende aspect van de industriele keuken. Je kunt hierbij denken aan vrijstaand keukenapparatuur dat makkelijk te zien is.

 

Kleuren keuze en materialen

Qua kleur kan er eigenlijk alle kanten opgegaan worden. Meestal wordt er gebruik gemaakt van de natuurlijke kleuren van het grove materiaal. Denk bijvoorbeeld aan een tafelblad van beton met houten kastjes eronder. Dit geeft een mooi kleurcontrast terwijl het nog steeds in de stijl van de industriele keuken past. Vaak wordt er gebruik gemaakt van zwart of grijs in de keuken. Dit draagt bij aan de robuuste uitstraling van de keuken. Andere materialen die gebruikt kunnen worden zijn onder andere RVS, metaal en steen.

 

Jouw eigen keuken ontwerpen

Als de industriele keukenstijl iets voor jou is, wordt het al een stuk makkelijker om je eigen ontwerp te maken. Zonder een specifieke stijl in gedachte kan het vrij lastig zijn om een keuken te ontwerpen doordat je alle kanten op kunt gaan. Het kiezen van een specifieke stijl helpt je met het limiteren van de opties die je hebt. Bij het ontwerpen is het belangrijk om een plan te maken van de keuken. In het plan wordt duidelijk gemaakt hoe de keuken er precies uit zal zien. Om het ontwerp visueel beter weer te geven kun je gebruik maken van een 3D ontwerp. Met speciale programma’s kun je eenvoudig keukenonderdelen in een 3D

ruimte plaatsen om een beter idee te krijgen van hoe jouw ontwerp er in het echt uit zal komen te zien. Dit is erg handig omdat het plaatsen van een keuken veel geld zou kosten, dus het moet in een keer goed gedaan worden.