Advertorial publiceren
Image default
Woningen

Wat is de rol van de architect?

huis te huur

Iedereen zijn eigen leven leidt met verschillende smaken. Uw wensen, uw voorkeuren, uw levensstijl kunnen de ontwikkeling van uw gezin zijn, op basis hiervan zal de architect u helpen bij het maken van een plan: kamerindeling, woningindeling, ruimte-indeling, uitstraling buitenmuur.  Dit vereist advies en technische vaardigheden en heeft al de basis gelegd voor uw vastgoedproject!

De architect: een expert in maat- en meetwerk / De architect, een mooie toegevoegde waarde voor uw bouw- of verbouwproject.

Architecten verkopen geen modellen of typeplannen. U mag uw huis immers geen gestandaardiseerde levensstijl opleggen. Zijn aanpak is precies het tegenovergestelde: hij rangschikt de ruimte op basis van uw voorkeuren en behoeften, en neemt speels obstakels weg door u door middel van beperkingen de beste personalisatie te bieden. Zijn meerwaarde? Maatwerk.

Uw architect is een gemoedelijke man of vrouw, maar ook iemand die streeft naar meten: hij zorgt voor een ontwerp dat past bij uw budget.

Eens het plan en budget duidelijk gedefinieerd zijn, wordt hij de woordvoerder van uw samenwerking met verschillende bedrijven, zodat al het werk kwalitatief en tegen de beste prijs geleverd kan worden.

Wat doet een architect nog?

Hij zorgt voor de opvolging en naleving van de leveringsvoorwaarden. Omdat u weet dat de exploitatie- en onderhoudskosten van een woning afhankelijk zijn van de kwaliteit van het ontwerp en de juiste uitvoering van de werkzaamheden.

Uw architect houdt bij het ontwerp van uw huis rekening met het klimaat en de locatie: hij bestudeerde zorgvuldig de richting, constructie, keuze van bouwtechnologie en materialen en de aard van verwarming om ervoor te zorgen dat uw toekomstige energieverbruik en onderhoudskosten minimaal zijn. Omdat u niet alleen moet genieten van uw woning, maar ook omdat deze zich moet aanpassen aan de omgeving en moet voldoen aan de huidige regelgeving, ook op het gebied van energieprestatie.

Zelfs als u bouwt op een bouwsteen waarvan u de eigenaar bent of die de eigenaar wordt, heeft u toestemming van de overheid nodig. Uw architect stelt namens u een bouwvergunningsdocument op. Naast het huisontwerp moet u in dit document ook diverse juridische, administratieve en technische informatie verstrekken. Uw architect kan u helpen bij het nemen van de nodige stappen. Door zo snel mogelijk de benodigde informatie aan de overheid te verstrekken, kan hij ervoor zorgen dat je sneller toestemming krijgt.

De rol van architecten is echter niet beperkt tot nieuwbouwprojecten. Als u een huis wilt kopen voor renovatie, is zijn hulp ook erg handig.

Hoe een architect kiezen?

Zorg ervoor dat u ziet waar de architectenmedaille zich bevindt. Hier vind je een lijst met Nederlandstalige architecten, maar ook veel handige tips.

Klein of groot plan, alles is klaar of mislukt

Het succesvolle resultaat van het project hangt af van een goede voorbereiding.

huis te koop merksem

https://be.propenda.com