Advertorial publiceren
Image default
Particuliere dienstverlening

Krijg meer grip op je dagelijks leven!

Hoe zou het zijn om meer grip te krijgen op de vele situaties waarin je op je werk en in je privéleven betrokken bent? Er moet tegenwoordig zo veel gebeuren en de dag blijft toch echt maar uit 24 uur bestaan…

De schrijver Steven Covey heeft in het zijn boek ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ (2007) geschreven over de Cirkel van Betrokkenheid én de Cirkel van Invloed. Dit verschil kennen, dat kan een belangrijke eye opener voor jou zijn!

De Cirkel van Betrokkenheid heeft veelal betrekking op situaties in jouw leven waar je vaak niet zelf voor kiest. Je hebt allerlei afspraken met je teamgenoten staan, je moet een voetbalwedstrijd spelen, je hebt je vriendin beloofd om eindelijk die klus in huis eens aan te pakken, enz. Het is rennen en haasten.

Als je probeert in te grijpen op deze situaties door te kijken naar wat je zou kunnen veranderen om diezelfde situaties voor jou prettiger te laten verlopen, dan handel je volgens Covey vanuit de Cirkel van Invloed. Je kunt misschien een enkele afspraak uitstellen, je zou een collega om hulp kunnen vragen, je zou bij je vriendin kunnen aangeven dat je wat langer de tijd wilt gaan nemen voor die klus in huis, en ga zo maar door.

Kleine beetjes helpen, maar alles begint natuurlijk bij jouzelf! Als je weet wat je nodig hebt om situaties voor jouzelf te kunnen verbeteren, kom dan in actie en maak concrete afspraken of vraag om hulp. Welke afspraak kun je verplaatsen of laten overnemen, welke meeting kan wellicht online plaatsvinden en je reistijd besparen?

Je kunt je niet uit allerlei situaties terugtrekken, maar je kunt vaak wel iets aan de situatie zelf doen. Probeer het eens en ervaar het verschil. Je zult niet anders meer willen dan zoveel mogelijk invloed uit te oefenen op je eigen leven!

https://coachrobin.nl/