Advertorial publiceren
Image default
Vakantie

Vive la Glamping!

Net zoals de ganzen elk jaar naar het noorden trekken, zo trekken de Nederlanders elke zomer massaal naar het zuiden. Een land waar we maar al te graag neerstrijken om een paar weken tot rust te komen is Frankrijk. En waarom ook niet want Frankrijk heeft voor elk wat wils. De keuken en de wijnen zijn wereldwijd beroemd en het landschap is gevarieerd. Van de invasiestranden in Normandië, de rust van Bretagne en de natuur in de Dordogne en de Ardèche. En onderschat de kust van Frankrijk niet. Met de Atlantische oceaan aan de ene zijde en de Middelandse Zee aan de andere kant heeft Frankrijk meer dan genoeg strand om elke Fransman én elke toerist een lekkere zonvakantie te gunnen.

Kamperen in Frankrijk heeft een upgrade gekregen

Voor de echte Hollander is er natuurlijk maar één manier om in Frankrijk op vakantie te gaan: we gaan kamperen. Toch is deze traditie langzaam aan het veranderen. Over beter gezegd, het kamperen in Frankrijk heeft een upgrade gekregen. De nieuwe camping is luxer. We noemen het: glamping.

Glamping combineert de vrijheid en de natuurlijke beleving van het traditionele kamperen met de luxe en weelde van een hotel. Hoe dat kan? Dankzij ruime en luxe kampeeraccommodaties die van alle gemakken zijn voorzien. Kies voor een ruime safaritent, een lodgetent, tiny house of één van de nóg specialere accommodaties.

Echte bedden zorgen dat je heerlijk slaapt, het eenvoudige keukentje zorgt dat je –ook op vakantie- een fatsoenlijke maaltijd op tafel kunt zetten. En onderschat de toegevoegde waarde van het koffieapparaat niet!

Bij glamping draait het allemaal om comfort. Dat betekent natuurlijk ook dat je niet zelf je tent hoeft op te zetten. Dat wordt voor je gedaan. Zodra je bij je accommodatie aankomt, begint het ontspannen dus.

Waar vind je de goede glamping in Frankrijk

Je kunt natuurlijk op de bonnefooi naar Frankrijk vertrekken, maar dan is de kans groot dat alle glamping accommodaties al vol zitten. Want hoewel het aanbod snel toeneemt, is glamping razend populair. Boek daarom je glamping in vakantie ruim van te voren. Dat was nooit zo makkelijk als nu. Ga gewoon naar www.glampings.com voor een lijst met de beste glamping aanbieders. Vergelijk de glampings, kies je favoriet en boek je verblijf. Het boeken doe je in een paar minuten. Het kiezen kan echter wat langer duren, want hoe kies je tussen de perfecte glamping en een andere perfecte glamping?