Advertorial publiceren
Image default
Auto's en Motoren

Herenfiets kopen

Herenfiets kopen? Lees dan snel verder waar je allemaal op moet letten. Wanneer je een herenfiets gaat kopen moet je letten op de hoogte van het frame. Dit is namelijk een belangrijk onderdeel van de fiets. Een passend frame voorkomt pijn wanneer je lang op het zadel zit. Een passend frame voorkomt niet alleen zadelpijn, maar ook rug- of schouderpijn. 

Vraag jezelf af hoe je wilt zitten en waar de fiets voor is, vraag jezelf ook af met wat voor doel je de fiets koopt. Bepaal voor jezelf wat je met de fiets wilt gaan doen. Woon-werkverkeer, het doen van boodschappen, het vervoeren van kinderen, het maken van lange fietstochten, sportief fietsen of wil je heel veel snelheid maken met de fiets. 

Fietsen hebben twee typen remmen. Het is belangrijk om te weten welke manier van remmen je het fijnste vindt. Je hebt namelijk de terugtraprem en de handrem. Niet alleen remmen zijn belangrijk wanneer je een nieuwe fiets gaat kopen. Je kunt ook verschillende soorten fietsverlichting kiezen, namelijk: dynamo verlichting, naafdynamo verlichting, batterij verlichting en led-lampjes. De volgende vragen moet je ook beantwoorden wanneer je een nieuwe herenfiets gaat kopen. Wil je een fiets met of zonder versnellingen? Welke remmen wil je? Tweedehands of nieuw? Welk merk? 

Wanneer je weet wat voor soort fiets je wilt, kan je een proefrit gaan maken. Na het kopen van de fiets moet je de fiets goed instellen en zorgen dat de fiets niet gestolen wordt. Met je net gekocht fiets ga je vast en zeker grenzen over, maar eerst even wennen aan de fiets. Waarom zou je niet op fietsvakantie gaan in Nederland? Zo kan je goed wennen aan de fiets en genieten van de natuur. Bovendien is het erg gezond en goed voor de conditie. Fietsvakantie Nederland is een goed begin van nog vele fietsvakanties.