Advertorial publiceren
Image default
Verbouwen

Stukadoor pijnacker – waar vind je die?

De vraag die als titel van dit tekstje dient, is natuurlijk wat vaag. Want wat voor stukadoor wil je nu eigenlijk vinden? Gaat het om een stukadoor die Pijnacker als woonplaats heeft? Of zoek iemand die als Stukadoor pijnacker heeft gekozen om kantoor te houden? Dit soort ambiguïteit in korte zinnen zorgt soms voor verwarring, maar lang niet altijd. Deze zoekterm kan namelijk waardevol zijn, mits je de juiste kanalen weet te vinden voor het gebruik ervan. Daarover gaat dit artikeltje.

Zoektermen op internet

De zoekterm in de titel – stukadoor pijnacker – is er een die goed kan worden gebruikt in zoekmachines. Zoekmachines zijn zo ingesteld dat ze op steekwoorden kunnen zoeken. Ook zullen ze de steekwoorden die je invoert aan elkaar koppelen. Typ je deze zoekterm in, zal de zoekmachine begrijpen dat er een relatie is tussen de woorden ‘stukadoor’ en ‘pijnacker’ en zoekresultaten waarin deze relatie ook voorkomt als eerste tonen. Simpel gezegd: als je een stukadoor nodig hebt en je woont in pijnacker of wilt dat de stukadoor in pijnacker zijn/haar diensten aanbiedt, kan je beter op ‘stukadoor pijnacker’ zoeken dan enkel ‘stukadoor’ of enkel ‘pijnacker’. Anders is de kans groot dat je allerlei stukadoors tegenkomt en het lang duurt voor je er een vindt die in pijnacker woont of werkt, of dat je allerlei informatie vindt over pijnacker die je niet verder brengt in je zoektocht naar een stukadoor.

Worden zoekmachines beter in het vinden van de juiste informatie?

Zeker! Zoekmachines leren voortdurend van zoektermen die gebruikt worden. Tegenwoordig zijn veel zoekmachines er ook toe in staat je zoekopdracht te koppelen aan je locatie, afhankelijk van welke zoekmachine je gebruikt en wat je in je privacyinstellingen hebt aangegeven. Als je je locatie hebt gedeeld met je zoekmachine, zal die meegenomen worden in je zoekopdracht. Dan kan je, in tegenstelling tot eerder, wél ‘stukadoor’ als zoekterm nemen; de zoekmachine zal je locatie – pijnacker, waarschijnlijk – koppelen aan je zoekopdracht en beginnen met stukadoors in de buurt van pijnacker.