Advertorial publiceren
Image default
Verbouwen

Wat kosten markiezen?

Markiezen worden gezien als een dure soort zonwering. Toch zijn de markiezen prijzen de afgelopen jaren erg omlaag gegaan. Daarom schrijven wij er even een blog over en hopen wij dat je een beter inzicht krijgt in de prijzen van markiezen. 

Laten we beginnen met de opbouw van markiezen kosten. Vaak wordt onderschat dat er zeer veel verschillende modellen markiezen op de markt zijn, die ook nog eens behoorlijke prijsverschillen kunnen hebben. 

Markiezen kosten van het gebruikte materiaal 

Markiezen bestaan uit verschillende onderdelen die allemaal weer onderverdeeld zijn in verschillende kwaliteitsgradaties. Hierdoor kunnen de kosten van markiezen nog weleens van elkaar verschillen en ook per winkel verschillen. 

Laten we beginnen met de kwaliteit. Er wordt gebruikgemaakt van verschillende materialen. Zo vind je markiezen die zijn gemaakt met meranti hout en markiezen die met aluminium zijn gemaakt. Daarnaast bestaan er ook nog markiezen die een combinatie van deze twee materialen hebben. 

Beide materialen zijn zeer sterk, hoewel Meranti hout bijvoorbeeld wel zwaarder is dan aluminium. Bij de meeste winkels verschillen de prijzen op basis van de gebruikte materialen, maar dit is niet overal zo! 

Ook het doek kan van verschillende soorten kwaliteit zijn. En dit kan dan ook weer de prijs hoger of lager maken. Hoe dan ook, bij markiesbestellen.nl vind je markiezen vanaf €299, ongeacht of er nou gebruik is gemaakt van aluminium of Meranti hout. 

Zo goedkoop mogelijk een markies kopen

Wil je niet meer betalen dan dat nodig is? Dan is het aan te raden om een markies te kopen via het internet. De prijzen van markiezen zijn online zo’n 20 tot 30% lager dan bij lokale showrooms en tot 50% goedkoper dan bij bouwmarkten! 

Dat scheelt toch een hoop in de kosten? Maar je hebt zelf ook nog controle over wat uiteindelijk jouw nieuwe markiezen kosten. Het zit namelijk zo dat de prijzen ook nog oplopen door de extra opties die je toevoegt. 

Ik heb het dan bijvoorbeeld over elektrische bediening via een schakelaar of een afstandsbediening. Bij markiezen is het namelijk wel zo dat hoe uitgebreider je een markies maakt, hoe duurder deze uiteindelijk wordt! 

Een markies kopen via het internet kan je hierdoor dan ook een hoop geld schelen! 

Waarop zijn de markiezen kosten gebaseerd? 

Markiezen worden in veel gevallen op maat gemaakt. De maten die je opgeeft bepalen dan voor een groot gedeelte de uiteindelijke prijs. Daar komt nog eens de kwaliteit van de markiezen bij. Hoge kwaliteit is een hogere prijs! 

Hetzelfde geldt voor de opties die je kiest. Met markiezen kun je het zo gek maken als je zelf wilt! Uiteindelijk zijn de prijzen van markiezen online vrijwel altijd goedkoper. Dit heeft te maken met het feit dat je meestal zelf de bestelde markiezen moet plaatsen en inmeten. 

Dit levert al een groot verschil op, maar daar komt nog eens bij dat markiezen die online worden besteld vaak ook nog eens rechtstreeks vanaf de fabriek worden geleverd. Hierdoor vallen de prijzen ook weer lager uit! 

Kortom, wil je goedkope markiezen kopen? Doe dit dan online of vraag bij een lokale showroom om de prijzen zonder montage en inmeten. Hoe dan ook, koop markiezen nooit bij een bouwmarkt! Voor de prijzen die je daar moet betalen, kun je de allerbeste markiezen online kopen van veel hogere kwaliteit en ook nog eens goedkoper!