Advertorial publiceren
Image default
Auto's en Motoren

Geen stroom meer? Hier zijn je EV-laadopties

Ben je ooit op pad geweest, boodschappen aan het doen of aan het genieten van een dagje uit, en realiseerde je je plotseling dat je elektrische voertuig (EV) geen stroom meer heeft? Als je bent zoals de meeste EV-eigenaars, ben je waarschijnlijk al bekend met de paniek en de angst die je voelt als je beseft dat er geen oplaadstation in de buurt is. Maar maak je geen zorgen – wij hebben enkele oplossingen voor je! Laten we eens kijken naar je opties als er niets anders beschikbaar is dan een ouderwets stopcontact.

De meest voor de hand liggende optie is het gebruik van een lange mobiele laadkabel om je EV aan te sluiten op het dichtstbijzijnde stopcontact. Deze methode werkt goed als je het toevallig goed vindt om je EV dicht genoeg bij het stopcontact te parkeren. Maar niet alle stopcontacten zijn gelijk; verschillende landen gebruiken verschillende soorten stopcontacten. Afhankelijk van waar je woont vind je CEE stopcontacten (de standaard in Duitsland), Schuko stopcontacten (de standaard in Europa), of zelfs Type H stopcontacten (de standaard in Israël).

Gelukkig zijn er veel bedrijven die adapters maken die ervoor kunnen zorgen dat je mobiele laadkabel in elk type stopcontact past. Als je van plan bent internationaal te gaan rijden, zal een investering in zo’n adapter je later veel opleveren.  Daarnaast is er ook nog de optie van draagbare EV-laders, die handig kunnen zijn voor langere reizen of vakanties als je onderweg meerdere oplaadpunten nodig hebt. Deze draagbare laders worden meestal geleverd met hun eigen kabels, zodat ze op elk type stopcontact kunnen worden aangesloten – geen adapter nodig!

 

Kortom, waar je ook woont of hoe ver je ook verwijderd bent van een officieel laadstation, wanhoop niet – er zijn genoeg handige oplossingen om je EV snel en veilig weer aan de praat te krijgen. Met de juiste adapter of oplader hoef je ’s nachts niet meer wakker te liggen als je zonder stroom zit!  Investeren in een van deze accessoires zorgt ervoor dat je volgende autorit vlekkeloos verloopt – en ook zonder lege accu!