Advertorial publiceren
Image default
Auto's en Motoren

Uw eigen motortuningbedrijf starten – Gids voor het starten van uw eigen chiptuningbedrijf

Chiptuning is het opzettelijk wijzigen of wijzigen van een wisbare, niet-vluchtige, alleen-lezen geheugenchip die is geïnstalleerd in het besturingssysteem van een auto, boot, sportwagen of andere soortgelijke machine om superieure prestaties te verkrijgen, ongeacht wat het is. Hoewel veel enthousiastelingen zullen beweren dat de term een verkeerde benaming is, zweren anderen bij de praktijk en hebben er geen probleem mee om het tuning te noemen. Anderen geloven echter dat de praktijk vals speelt. Mocht iemand een chip aanpassen en resultaten produceren die die van de auto van een concurrent overtreffen, dan zou hij vals spelen. Als iemand de chip echter niet genoeg verandert om een voordeel te behalen, wordt er niet gezegd dat hij vals speelt.

 

In het afgelopen decennium is chiptuning een zeer populaire automobielpraktijk geworden waaraan veel mensen deelnemen, van circuitrijders tot legale racers op de weg. Het concept achter chiptuning is om bestaande prestaties te verbeteren door kleine mechanische wijzigingen aan een microchip in een elektronische motor aan te brengen. Door slechts één onderdeel te wijzigen, kunnen ingenieurs veel veranderingen aanbrengen in een elektronische motor. Deze praktijk zorgt voor extreem hoge mate van maatwerk die soms tot rampzalige gevolgen kan leiden. Sommige chauffeurs beginnen, nadat ze de techniek onder de knie hebben, te worstelen met het illegaal aanpassen van elektronische motoren voor persoonlijk gewin.

 

Het blijkt dat chiptuning niet zo slecht is als het lijkt te zijn. Het is waar dat je marginale winsten van milliampère en duizendsten van teken kunt produceren door één component te veranderen, maar als je dat doet, krijg je geen enorme vermogensverhogingen. Wat er in plaats daarvan zal gebeuren, is dat u meer van uw pk’s uit uw motor haalt omdat u het extra vermogen gebruikt dat u nu genereert. Het is ook waar dat van sommige tuners bekend is dat ze illegale wijzigingen aanbrengen aan motoren, maar dit wordt meestal beschouwd als een overschrijding van de grens en kan je in ernstige juridische problemen brengen. Onthoud ook dat dit allemaal digitaal gebeurt, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het opsturen van uw motor voor reparatie of over het een voor een vervangen van onderdelen. U kunt ervoor zorgen dat alles soepel verloopt, zolang u de juiste stappen volgt. 

Als u erover denkt om uw eigen motorafstemmingsbedrijf te starten, moet u begrijpen dat er eerst een paar dingen zijn die u moet overwegen.

Chiptuning is niet iets dat je met weinig geld kunt starten, ook al is het een goedkope manier om te beginnen. Voordat u de benodigde onderdelen aanschaft en de juiste autorisatie krijgt om mechanische afstemming uit te voeren, moet u een goede monteur zoeken om u in het begin te helpen. In de meeste gevallen moet u hem een uurtarief betalen om te beginnen met het afstemmen van de motor, dus zorg ervoor dat u een redelijk betalingsplan kunt bedingen voordat u uw geld uitgeeft aan mechanische afstemmingsonderdelen.

 

U moet ook letten op eventuele juridische kosten die in het gebied zijn gemoeid wanneer u chiptuning uitvoert. De meeste plaatsen hebben een vergunning nodig om elke vorm van opnieuw toewijzen uit te voeren, dus zorg ervoor dat u weet wat de juridische kosten zijn voordat u aan het werk gaat. Ook zullen sommige plaatsen uw motor alleen opnieuw toewijzen als u ermee instemt vooraf een vergoeding te betalen. Op veel plaatsen wordt bijvoorbeeld alleen uw vermogenswinst tegen een vergoeding opnieuw toegewezen en wordt u vervolgens maandelijks in rekening gebracht voor meer vermogenswinst die u behaalt. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van al deze kosten voordat u akkoord gaat met de service.

 

Over het algemeen is het een geweldige manier om de prestaties van uw voertuig te verbeteren. Er zijn veel voordelen aan het uitvoeren van chiptuning, waaronder: het verhogen van het vermogen van uw auto, het verhogen van het koppel van uw motor en een beter benzineverbruik. U kunt meteen aan de slag, en veel monteurs zullen u niet eens vooraf een vergoeding vragen om u te helpen. U kunt de prestaties van uw voertuig eenvoudig verbeteren zonder veel geld uit te geven aan nieuwe of dure hardware-onderdelen.

Klik hier voor meer informatie https://www.chipperformance.nl/