Advertorial publiceren
Image default
Financieel

Bij sommige aankopen moet u geld lenen om hetgeen wat u wilt kopen te bekostigen.

Bij een auto kunt u een autofinanciering nodig hebben en bij een verbouwing kan een financiering nodig zijn. Ook kan het handig zijn om voor onvoorziene uitgaven altijd wat geld achter de hand te hebben. Er zijn in Nederland verschillende financieringsmaatschappijen waar u voor een financiering terecht kan. In dit artikel beschrijven we een aantal financieringen.

Een aankoop financieren

In principe kunt u van alles financieren. Denk aan kleine aankopen zoals een fiets of een meubelstuk, maar ook grotere aankopen zoals een motor of een keuken. Bij de financiering voor een aankoop kunt u kiezen tussen een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.

Een doorlopend krediet is een kredietvorm die kan worden aangepast naar uw eigen financiële omstandigheden. Een doorlopend krediet heeft de volgende kenmerken:

  • er is geen vast leenbedrag, maar wel een kredietlimiet;
  • boetevrij aflossen;
  • er wordt alleen rente betaalt over het opgenomen geldbedrag;
  • variabele rente;
  • binnen het kredietlimiet kunnen eventuele bedragen die zijn afgelost later weer worden opgenomen.

Een doorlopend krediet is vooral handig als u niet weet welk bedrag u precies nodig heeft. U kunt een dergelijk krediet bij de meeste financieringsmaatschappijen online aanvragen. U kunt ook een adviesgesprek aanvragen bij een bank of een andere kredietverstrekker.

Bij een persoonlijke lening ontvangt u direct het geldbedrag dat u wilt lenen. U leent tegen een vaste rente. Per maand betaalt u deze rente en u betaalt ook iedere maand een vast bedrag om de lening terug te betalen. Vooraf wordt vastgesteld binnen welke termijn het bedrag moet worden terugbetaald.

Het voordeel van een persoonlijke lening is dat u precies weet hoeveel de lening u gaat kosten en binnen welke termijn de lening moet worden afgelost. Het nadeel van een persoonlijke lening is dat u een boete kunt krijgen voor het vervroegd aflossen. Het opnemen van extra geld is eveneens niet mogelijk. Als u extra geld wilt lenen zult u een nieuwe lening moeten afsluiten.

Op basis van de huidige rentestanden is het afsluiten van een persoonlijke lening voordeliger. Echter, bij de meeste financieringsmaatschappijen is het te betalen bedrag per maand bij een persoonlijke lening (iets) hoger. Daarnaast moet u ook rekening houden met de variabele rente bij een doorlopend krediet. Laat u daarom goed adviseren alvorens u een lening afsluit voor de financiering van een aankoop.

Ondernemingsfinanciering

Ook bedrijven kunnen een financiering aanvragen. Dit wordt een ondernemingsfinanciering genoemd. Een bedrijf kan een financiering aanvragen voor het aankopen van een kantoor of bedrijfspand of het creëren van ruimte op financieel vlak voor debiteuren of voorraden. Er zijn ook andere redenen voor een ondernemersfinanciering, zoals onder andere:

  • financiering voor het staren van een bedrijf;
  • financiering om te kunnen groeien als bedrijf;
  • financiering om een bedrijf over te nemen;
  • financiering om als bedrijf te kunnen innoveren.

Door de economische crisis is het voor bedrijven lastiger geworden om geld te lenen bij een bank. Het ministerie van Economische Zaken biedt ook financieringsmogelijkheden aan.

https://minikredietaanvragen.com/persoonlijk-krediet-nederland-aanvragen/