Advertorial publiceren
Image default
Bedrijven

Koffie alternatieven

Nederlanders zijn behoorlijk verslaafd aan cafeïne. In Nederland wordt gemiddeld 6 koppen koffie per dag gedronken. Dat maakt ons mondiale grootverbruikers van koffie. Het geld dat Nederlanders besteden aan koffie komt neer op een bedrag van 700 miljoen euro per jaar. Deze cijfers liegen er niet om en laten zien dat Nederlanders veel geld uitgeven aan een bakje koffie. Daarbij komt nog eens dat veel geld uit gaat naar eenkopssystemen. Dat wik zeggen dat er apparaten worden verkocht die per keer één kopje koffie zetten. Veel van deze apparaten zijn van Nespresso. Een van de grootste koffieverkopers van de wereld.

Deze Nespresso apparaten kosten veel geld, en maken ook nog eens gebruik van speciale koffiecups. Dit is geen gewone filter koffie of bonen koffie, dit zijn cups waarin de koffiepoeder al verwerkt zit. Er wordt dan met hoge druk warm water door dit cupje geperst om dit in een kopje te laten druppelen. Deze cups zijn echter peperduur. Er zijn veel goedkope nespresso cups maar deze cups passen soms wel en soms niet in de apparaten. Daarnaast kunnen sommige van de namaak cups ook een kapot apparaat veroorzaken. Als je dan aanklopt bij Nespresso zeggen ze dat je waarschijnlijk een verkeerde koffiecup hebt gebruikt waardoor het apparaat kapot is gegaan.

Nespresso beweert dat er meer dan 90 merken zijn die hun capsules namaken waardoor de kans groot is dat het daaraan ligt dat het apparaat kapot is gegaan. De cupjes zorgen voor opstoppingen binnen het apparaat waardoor de koffie er niet snel meer uit komt en waardoor de koffie soms alle kanten op spettert.

Toch is het voor veel mensen het niet waard om de originele espresso cups aan te schaffen, het apparaat op zich is al duur waardoor de cups ook alleen maar duurder lijken. Veel mensen nemen de schade aan het apparaat voor lief en kopen de goedkopere alternatieven om goedkoper uit te zijn.

https://www.koffiecupster.nl/