Advertorial publiceren
Image default
Financieel

3 dingen die u moet vermijden bij het afsluiten van een persoonlijke lening

Als je snel geld nodig hebt, heb je verschillende opties om naar te kijken. U kunt een tabblad op uw creditcards verzamelen en het in de loop van de tijd afbetalen, of u kunt uw eigen vermogen gebruiken en ertegen lenen in de vorm van een lening of kredietlijn. Maar een andere mogelijkheid die u kunt volgen, is het afsluiten van een persoonlijke lening.

Er zijn verschillende voordelen aan het lenen via een persoonlijke lening. Allereerst bent u niet beperkt in hoe u uw geld gebruikt. Als u een persoonlijke lening wilt afsluiten om een bedrijf te starten, dan kan dat. Als u dat geld wilt uitgeven aan een luxe vakantie, is dat ook uw voorrecht.

Bovendien worden persoonlijke leningen vaak snel afgesloten. Vaak heeft u uw geld binnen enkele dagen na het indienen van uw leningaanvraag. En in sommige zeldzame gevallen kunt u uw geld zelfs hebben op de dag dat u de aanvraag indient, of binnen 24 uur.

Maar hoewel persoonlijke leningen een goede manier kunnen zijn om te lenen, zijn er bepaalde valkuilen die u wilt vermijden wanneer u er een uithaalt. Hier zijn er drie om op je radar te houden.

1. Hoge rentetarieven

Over het algemeen betaalt u minder rente op een persoonlijke lening dan op een creditcard. Maar dat betekent niet dat persoonlijke leningen overal betaalbaar zijn. Uiteindelijk is het aan elke geldschieter om een rentepercentage voor een persoonlijke lening in te stellen, dus als u niet rondkijkt, kunt u vast komen te zitten met het betalen van meer rente over het bedrag dat u leent dan nodig is. Hoge rentetarieven kunnen ook voorkomen worden door te kiezen voor krediet oversluiten, hierdoor kun je namelijk betere leenvoorwaarden krijgen met lagere rentetarieven.

Natuurlijk als u in een mum van tijd geld nodig heeft, heeft u misschien niet zoveel tijd om die tariefinkopen te doen. Maar probeer op zijn minst een paar offertes van verschillende kredietverstrekkers te krijgen, zodat u een idee krijgt van wat voor soort rentetarief concurrerend is in uw situatie.

2. Hoge kosten

Persoonlijke leningen zijn niet gratis. Naast rente worden er over het algemeen bepaalde kosten in rekening gebracht om een persoonlijke lening aan te gaan. Nogmaals, dit is waar rondkijken in uw voordeel kan werken, want als de kosten van een geldschieter opmerkelijk hoog zijn, kan dit u inspireren om uw bedrijf ergens anders heen te brengen.

Over het algemeen zijn de kosten die u betaalt voor een persoonlijke lening mag eigenlijk niet hoger zijn dan 5% van het bedrag dat u leent. Als u een hoger nummer vermeldt, wilt u misschien een andere geldschieter zoeken.

3. Boetes voor vervroegde aflossing

Uw persoonlijke lening kan gepaard gaan met een royale aflossingstermijn. Maar wat als uw financiële situatie verbetert en u uw lening eerder kunt aflossen? Dat is een optie waar u niet voor terugdeinst. Daarom is het belangrijk om een persoonlijke leningovereenkomst te ondertekenen waarin geen boete voor vooruitbetaling is opgenomen. Waarom zou het je tenslotte extra geld kosten om eerder uit de schulden te komen?

Als je geld nodig hebt, is het de moeite waard om te kijken of een persoonlijke lening een goede oplossing is. Maar als je die route gaat volgen, zorg er dan voor dat je deze valkuilen onderweg vermijdt. Al deze leningen kunnen u uiteindelijk onnodig geld kosten, en dat is niet iets wat u wilt. Hoe dit zit bij verschillende kredietverstrekkers kan terug worden gevonden in de vergelijker op spaarbuidel.nl.

Ons team van onafhankelijke experts heeft zich verdiept in de kleine lettertjes om vind de geselecteerde persoonlijke leningen die concurrerende tarieven en lage kosten bieden.

 

https://spaarbuidel.nl/geld-lenen-met-bkr/