Advertorial publiceren
Image default
Financieel

Factoren waar kredietverstrekkers naar kijken bij het overwegen van uw leningaanvraag

Krediet speelt een grote rol, maar het is niet de enige beslissende factor.

Je wilt je beste beentje voorzetten vooruit bij het aanvragen van een hypotheek, autolening of persoonlijke lening, maar dit kan moeilijk zijn als u niet zeker weet waar uw geldschieter naar op zoek is. U weet misschien dat ze meestal naar uw kredietscore kijken, maar dat is niet de enige factor die banken en andere financiële instellingen in overweging nemen bij de beslissing om al dan niet met u samen te werken. Hier zijn er zeven waar je op moet letten.

1. Uw kredietwaardigheid

Bijna alle kredietverstrekkers te vinden op https://bkrminilening.nl/  kijken naar uw kredietscore en rapporteren omdat het hen inzicht geeft in hoe u met geleend geld omgaat. Een slechte kredietgeschiedenis duidt op een verhoogd risico op wanbetaling. Dit schrikt veel kredietverstrekkers af, omdat de kans bestaat dat ze niet terugkrijgen wat ze je hebben geleend.

Scores variëren van 300 tot 850 met de twee populairste kredietscoremodellen:

  • De FICO®-score

  • De VantageScore

Hoe hoger uw score, hoe beter. Kredietverstrekkers maken meestal geen minimale kredietscores bekend, deels omdat ze uw score in combinatie met de onderstaande factoren beschouwen. Maar als u de meeste kans op succes wilt hebben, streef dan naar een score tussen de 700 of 800.

2. Uw inkomen en arbeidsverleden

Uitleners willen weten dat u kunt terugbetalen wat u leent, en daarom moeten zij ervoor zorgen dat u voldoende en consistent inkomen heeft. De inkomensvereisten variëren op basis van het bedrag dat u leent, maar doorgaans, als u meer geld leent, zullen kredietverstrekkers een hoger inkomen moeten zien om er zeker van te zijn dat u de betalingen kunt bijhouden.

Je moet ook een vast dienstverband kunnen aantonen. Degenen die slechts een deel van het jaar werken of zelfstandigen die net aan hun carrière zijn begonnen, kunnen moeilijker een lening krijgen dan degenen die het hele jaar door voor een gevestigd bedrijf werken.

3. Uw schuld-inkomen-ratio

Nauw gerelateerd aan uw inkomen is uw schuld-inkomen-ratio. Hierbij wordt gekeken naar uw maandelijkse schuldverplichtingen als percentage van uw maandinkomen. Kredietverstrekkers zien graag een lage schuld-inkomensratio, en als uw verhouding groter is dan 43% – dus uw schuldbetalingen beslaan niet meer dan 43% van uw inkomen – zullen de meeste hypotheekverstrekkers u niet accepteren.

Misschien kunt u nog steeds een lening krijgen met een schuld/inkomensratio die hoger is dan dit bedrag als uw inkomen redelijk hoog is en uw krediet goed is, maar sommige kredietverstrekkers zullen u eerder afwijzen dan het risico nemen. Werk om uw bestaande schuld af te betalen, als u die heeft, en zorg ervoor dat uw schuld/inkomen-ratio terugloopt tot minder dan 43% voordat u een hypotheek aanvraagt.

4. Waarde van uw onderpand

Onderpand is iets dat u aan de bank geeft als u niet in staat bent om uw lening betalingen bij te houden. Leningen met onderpand worden gedekte leningen genoemd, terwijl leningen zonder onderpand als ongedekte leningen worden beschouwd. Gedekte leningen hebben doorgaans een lagere rente dan ongedekte leningen, omdat de bank een manier heeft om haar geld terug te krijgen als u niet betaalt. Leningen die onderpand bieden zijn te vinden op https://geld-lenen-zonder-bkr.com/. Bekijk deze goed. 

De waarde van uw onderpand bepaalt ook gedeeltelijk hoeveel u kunt lenen. Als u bijvoorbeeld een woning koopt, kunt u niet meer lenen dan de huidige waarde van de woning. De bank heeft namelijk de zekerheid nodig dat ze al haar geld terug kan krijgen als u uw betalingen niet kunt bijbenen.

5. Grootte van de aanbetaling

Sommige leningen vereisen een aanbetaling en de grootte van uw aanbetaling bepaalt hoeveel geld u moet lenen. Als u bijvoorbeeld een auto koopt, hoeft u minder vooraf te betalen bij de bank. In sommige gevallen kunt u een lening krijgen zonder aanbetaling of met een kleine aanbetaling, maar begrijp dat u over de looptijd van de lening meer rente betaalt als u deze weg volgt.

6 . Liquide middelen

Uitleners zien graag dat u wat contant geld op een spaar- of geldmarktrekening heeft, of activa die u gemakkelijk in contanten kunt omzetten, bovenop het geld dat u gebruikt voor uw aanbetaling. Dit stelt hen gerust dat zelfs als u een tijdelijke tegenslag ervaart, zoals het verlies van een baan, u nog steeds uw betalingen kunt bijhouden totdat u weer op de been bent. Als u niet veel geld heeft gespaard, moet u mogelijk een hogere rente betalen.

7. Looptijd van de lening

Uw financiële omstandigheden veranderen in de loop van een jaar of twee misschien niet zo veel, maar in de loop van 10 of meer jaar is het mogelijk dat uw situatie veel verandert. Soms zijn deze veranderingen ten goede, maar als ze ten kwade zijn, kunnen ze van invloed zijn op uw vermogen om uw lening terug te betalen. Kredietverstrekkers zullen zich meestal meer op hun gemak voelen als ze u geld voor een kortere periode lenen, omdat de kans groter is dat u de lening in de nabije toekomst kunt terugbetalen.

Een kortere leentermijn bespaart u ook geld meer geld omdat u minder jaren rente betaalt. Maar u zult een hogere maandelijkse betaling hebben, en dus moet u dit afwegen bij het bepalen welke leentermijn voor u geschikt is.

Inzicht in de factoren waarmee kredietverstrekkers rekening houden bij het evalueren van leningaanvragen, kan u helpen uw kansen op succes. Als u denkt dat een van de bovenstaande factoren uw kans op goedkeuring kan schaden, onderneem dan stappen om deze te verbeteren voordat u zich aanmeldt.

 

https://geld-lenen-zonder-bkr.com/lening/elektrische-fiets-op-afbetaling/