Advertorial publiceren
Image default
Mode en Kleding

3 manieren om je kamer op te ruimen

3 manieren om je kamer op te ruimen

De slaapkamer, vooral bij pubers is dit vaak een enorme uitdaging en vooral strijd om deze netjes opgeruimd te houden. Hoe vaak jij je puber ook hebt gevraagd dit te doen, iedere keer weer loop je tegen het probleem aan dat het een rotzooi is. Toch zijn er een aantal makkelijke manieren, die ervoor kunnen zorgen dat ook jouw pubers hun kamer iedere week netjes opruimen. Om je hierbij te helpen, hebben we een aantal tips voor je, waarvan we verzekerd zijn dat deze absoluut zullen gaan helpen. Lees je mee?

Koop een wasmand

De beste manier om ervoor te zorgen dat alles netjes blijft op de kamer, is door een wasmand aan te schaffen. De meeste rommel die wordt veroorzaakt is namelijk een vloer is bezaaid ligt met allemaal (vuile) was. Door een wasmand op de kamer neer te zetten, maak je niet alleen je kinderen het een stuk makkelijk, maar ook jezelf. Zo hoef je alleen nog maar de wasmand mee naar beneden te nemen en kun je bij de wasmachine alles uitzoeken. Let wel op, dat kinderen vaak geen besef hebben wat je wel of niet bij elkaar in kunt doen. Het kan dus zomaar zijn, dat jij een freya sport bh van één van de kinderen tussen de eigen elomi bh hebt liggen. Zorg er dus voor, dat je de was goed sorteert alvorens je het in de wasmachine doet.

Beloon ze voor het opruimen

Straffen is nooit goed, daarom is het verstandig ze te belonen. Wanneer je kinderen namelijk beloont, zullen ze sneller geneigd zijn het de volgende keer weer te doen. Spreek daarom een vaste beloning af en bepaal samen een redelijke termijn waarop jij verwacht dat ze hun kamer netjes hebben opgeruimd. Zo kun je bijvoorbeeld afspreken dat ze iedere vrijdagmiddag om 5 uur ‘s middags voor het eten hun kamer netjes moeten hebben. Is dit het geval, dan kunnen ze hun beloning tegemoet zien. Welke beloning je kiest, dat is helemaal aan jezelf uiteraard.

Maak een checklist

Kinderen zijn jong en moeten nog veel leren, het is daarom verstandig een checklist te maken met zaken waarvan verwacht wordt dat ze deze doen. Eén van deze taken kan zijn het opruimen van de sportkleding direct na het sporten. Sportleggings en andere sportspullen te lang in de tas laten zitten komt immers de geur en ook kwaliteit van de spullen niet ten goede.