Advertorial publiceren
Image default
Mode en Kleding

Koppel sieraden kopen online

Sieraden worden niet altijd per stuk verkocht. Wanneer twee partners aan de buitenwereld hun relatie willen benadrukken kopen ze sieraden die bij elkaar passen, die noemen we ook wel koppel sieraden. Naast de bekende trouwring zijn er ook andere koppel sieraden zoals kettingen en horloges. Online kun je goedkoop complete sets kopen. In dit artikel zullen we een aantal leuke feitjes opsommen.

 

1. Waarom de ringvinger?

De naam zegt het al, de ringvinger is voor de ring, maar waarom? Vroeger dacht men dat er een directe verbinding van deze vinger tot het hart was, een logische plek voor koppel sieraden dus. Ook is het een “trouwe” vinger, wanneer je de pink of middelvinger buigt zal de ringvinger vanzelf meegaan. Wanneer je alleen de ringvinger buigt zullen de andere vingers niet automatisch meebewegen.

 

2. Hoe lang bestaan koppel sieraden al?

Al bij de neanderthalers werden koppel sieraden gedragen. Dit waren geen ringen maar andere decoraties aan verschillende lichaamsdelen. Op deze wijze werd de band tussen twee personen aangetoond zonder een woord uit te spreken.

 

3. Aan welke kant draag je een trouwring?

In de meeste Westerse landen wordt de trouwring aan de linkerhand gedragen. In Nederland boven de rivieren is dat vaak juist de rechterhand. Protestanten dragen in Nederland koppel sieraden doorgaans rechts, terwijl katholieken kiezen voor links. Toch zijn Amerikanen vaak protestant terwijl ze ring links dragen, in Oostenrijk dragen katholieken de ring juist rechts… Misschien toch maar een ketting kopen?

 

4. Verschil tussen verlovingsring en trouwring

Wanneer een stelletje besluit op termijn te gaan trouwen zijn koppel sieraden het symbool dat deze personen “bezet” zijn. Na de bruiloft kunnen deze sieraden worden vervangen door trouwringen maar dat is niet altijd het geval. Ringen zijn vaak duur, soms wordt de ring gewoon van links naar rechts of andersom verplaatst.

 

5. Koppel sieraden in andere culturen

Trouwingen zijn overigens niet alleen voor Christelijke stelletjes, ook Joodse mensen dragen trouwringen, in de Islam is het niet standaard maar het komt wel voor. In andere culturen is het steeds populairder geworden hoewel ze vaak niet vanuit een puur religieuze overtuiging worden gedragen.

 

Koppel sieraden in welke vorm dan ook waren en blijven een mooi symbool om liefde en saamhorigheid te laten zien.