Advertorial publiceren
Image default
Adverteren

Teambuilding in een bedrijf

Vitaliteit is een term die tegenwoordig veel gebruikt wordt die ook wel levenskracht genoemd wordt. Dit is omdat Vita leven betekent. In het bedrijfsleven zijn mensen tegenwoordig steeds meer bezig met vitaliteit en worden hier ook bewuster van.

Vitaliteit heeft voor vele mensen een andere betekenis. Voor de ene houdt dit een fijne werkomgeving met een toekomst in en voor de andere houdt het in om lekker in het vel te zitten en over genoeg energie beschikken. Gevoelens spelen een grote rol bij het ervaren van vitaliteit. Mensen die zich niet goed voelen hebben minder energie en doen minder hun best om hun doel te behalen, met negatieve emoties als depressie, angst, woede of onzekerheid voelen zij zich vaak minder vitaal dan in de periode dat zij die gevoelens niet hebben. Deze gevoelens horen erbij en kunnen ook een plek krijgen; maar als ze langere tijd de boventoon blijven voeren, zit je minder lekker in je vel. Positieve emoties als blijdschap, vreugde, enthousiasme, liefde versterken het vitaliteitsgevoel. Omdat vitaliteit in organisaties ook heel belangrijk is en bedrijven hier bewust van zijn, organiseren zij vaak vele uitjes. Hierbij kan mensen denken aan sportdagen etentjes en verschillende dingen die te maken hebben met teambuilding. Een sportactiviteit kan ervoor zorgen dat de werknemers beter samenwerken en meer energie krijgen. Ook

Het bedrijf Carrierepoort is een dienstverlenend bureau gericht op Human Resource Development (HRD). Dat betekent dat zij ons bezighouden met vraagstukken over het in beweging krijgen en houden van mensen binnen organisaties. Vitaliteit carrierepoort vanuit 2 perspectieven: primair vanuit de werknemer en daarnaast vanuit de organisatie. Om in kaart te brengen hoe het gesteld is met de vitaliteit hebben we de VitaliteitsAPK ontwikkeld. Het bedrijf probeert bedrijf dus zo goed mogelijk te helpen en proberen te achterhalen wat vitaliteit voor de werknemers betekent.

 

http://carrierepoort.nl/werkgever/portfolio/vitaliteit