Advertorial publiceren
Image default
Adverteren

Succes en strategie gaan hand in hand

Je hebt het op school, op werk, of in je omgeving zeker vaker gehoord, maar om succes te hebben moet je goed plannen, een strategie ontwikkelen. Natuurlijk zijn er mensen die het allemaal in de schoot geworpen krijgen of simpelweg evenveel geluk hebben als diegene die de jackpot wint, maar verreweg de meesten van ons moeten hard werken voor ons succes. Als je immers gaat zitten wachten op het moment dat jij geluk hebt, of gaat wachten tot het moment dat een verre oom jou iets in de schoot werpt is de kans klein dat je ergens komt.

Dat strategie belangrijk is werd kortgeleden opnieuw duidelijk. De rijksten der aarde kwamen in slecht daglicht te staan nadat de Panama Papers breed uitgemeten werden in de pers. Ook dit is een knap staaltje strategie; men probeerde namelijk om zo veel mogelijk succes en rijkdom te vergaren door een ingewikkeld systeem op te zetten en op deze manier zo min mogelijk in te leveren. Dit bewijst dat zelfs de meest succesvolle ondernemers nog steeds hun strategie haarfijn uitstippelen.

Voordat we ook in die positie zitten is het goed om nu ook al strategisch na te denken. Als je op zoek bent naar een nieuwe baan kan je bijvoorbeeld al uitgebreid onderzoek doen naar je potentiele werkgever, of als je al druk in gesprek bent en bijna zeker bent van je baan kan je de loonwijzer eens raadplegen om te kijken of het een goede deal is of niet.

Mocht je al hard aan het werk zijn en jouw eigen bedrijfje hebben dan is de kans groot dat je al een strategie voor jouw bedrijf hebt. Toch kan dit ook altijd uitgebreider. Als je al weet waar je naar streeft is het goed om alsnog te kijken waar je efficiënter kan zijn, bijvoorbeeld door gebruik te maken van online salarisadministratie en andere kosten besparende ingrepen. Kortom: er is genoeg te bedenken hoe je je kans op succes kan vergroten door strategisch te handelen!

http://www.cbbs.nl/