Advertorial publiceren
Image default
Onderwijs

Met kennis en vertrouwen leiding geven aan monteurs

Ben jij binnen je team van monteurs iemand die vaak natuurlijk de leiding neemt op momenten dat dit nodig is? Dan wil je wellicht op termijn doorgroeien naar de positie van leidinggevende aan een team van monteurs. Om je bewust te worden van welke vaardigheden je voor deze leidinggevende functie nodig hebt en om deze vaardigheden te ontwikkelen, kun je nu een opleiding Leidinggevend Monteur volgen. Binnen een tijdsbestek van drie maanden heb je de opleiding afgerond. En door de spreiding van de cursusdagen, kun je de kennis die je tussendoor opdoet direct in de praktijk toepassen. Twijfel je over je aanpak bij een situatie? Dan kun je tijdens de trainingen deze situatie in een rollenspel opnieuw doen en feedback en advies vragen aan je trainer en medecursisten.

Leiding geven aan team van monteurs of individuele monteur

Communiceren met een individu kan om andere vaardigheden vragen, dan communiceren met een team. Er kunnen ook andere soorten gesprekken plaats vinden, zoals conflictsituaties binnen het team of vervelende of gevoelige persoonlijke gesprekken. Door helder te communiceren en je communicatievaardigheden te ontwikkelen, ben je voorbereid op het helder communiceren met zowel individu als team en je staat hiermee aan het begin van je pad naar een functie in het middelmanagement. Naast communicatie draait jouw leiding echter ook om vaardigheden als planningen maken, kostenberekeningen uitvoeren of controleren, offertes samenstellen en bestektekeningen beoordelen.

Reeds als leidinggevende monteurs aan de slag

Ook als je al een tijd als leidinggevende werkt, kun je de cursus een uitkomst vinden. Vaak ben je je niet bewust van bepaalde gewoonten of ontwikkelingen in het vak, waardoor je een beetje vastgeroest bent. De acht trainingsdagen schudden je dan weer even wakker. Je realiseert je wat je goed doet en vooral ook wat er nog beter kan. En zo word je een nog betere leidinggevende dan je al was voor je team van monteurs.