Advertorial publiceren
Image default
Industrie

Hoe verkoop je oud koper?

Heeft u oud-koper liggen? Dan is het slim om dit in te leveren. Koper is namelijk tegenwoordig veel geld waard. Verder is het goed voor het milieu om koper te hergebruiken. Zo worden er geen nieuwe koper bronnen aangetast en blijft het intact. Toch kan het soms moeilijk voor mensen zijn om uit te vogelen hoe ze precies hun oud koper moeten verkopen. Hoe werkt die oud koper prijs nou precies? Bij welk bedrijf kun je terecht? Lees verder om er achter te komen hoe u het snelst van uw oud koper af kunt komen voor een mooie prijs!

Koper

Koper behoort tot non-ferro metaal. Dat betekent dat het niet een magnetische metaalsoort is. Koper is ook eenvoudig en makkelijk te buigen om dat het een relatief zacht materiaal is. Dit betekent dat koper ideaal is voor bouwen. Verder is koper een goede geleider voor warmte en elektriciteit. Tot slot wordt Koper ook op grote schaal in de industriële sector gebruikt.

Prijs

De koperprijs is iets wat dagelijks kan veranderen. Dit komt ook doordat de handel in oud koper op wereldwijde schaal gebeurt. Valuta’s veranderen in waarden, dus ook de prijs van het koper. Veel koper uit Nederland gaat naar Engeland of de Verenigde Staten. Toch kun je kleine verschillen zien. Wist u dat de koperprijs in Limburg over het algemeen goedkoper is dan in de rest van Nederland? De koperprijs in Limburg is lager omdat hier meer wordt verhandeld in koper.

Bedrijf

Wanneer u een grote lading aan koper wilt verkopen is het handig om naar een bedrijf te zoeken die dit wilt ophalen voor u. Koper kan namelijk best zwaar zijn om zelf in uw auto te vervoeren. Verder kan het ook voor onveilige situaties leiden. Zorg er dus voor dat u altijd bij een grote lading koper een gespecialiseerd bedrijf dit laat ophalen.

https://mentenmetaal.nl/oud-ijzer-limburg/