Advertorial publiceren
Image default
Dienstverlening

Sportieve werkschoenen die goed zitten

Welke werkschoen past bij mij?

In verschillende beroepen worden de hele dag werkdagen gedragen, soms zelfs hele weken. Hierdoor is het belangrijk om werkschoenen te dragen die passen bij het beroep en bij het lichaam van de drager. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de normering van de werkschoen. Hiermee wordt namelijk bepaald welke werkschoenen je wel en niet kan dragen.

Er zijn verschillende normeringen met betrekking tot werkschoenen.

  • S1: Schoen met verstevigde neus en antistatische eigenschappen
  • S1P: Schoen met verstevigde neus, antistatische eigenschappen en een tussenzool tegen penetratie van onderaf
  • S2: Schoen met verstevigde neus, antistatische eigenschappen en waterafstotende eigenschappen
  • S3: Schoen met verstevigde neus, antistatische eigenschappen en waterafstotende eigenschappen, met tussenzool tegen penetratie van onderaf

Het model bepalen

Wanneer duidelijk is welke normering werkschoen past bij het beroep dat je uitoefent, kun je kijken naar het model dat bij je past. We maken onderscheid tussen de lage werkschoen, de hoge werkschoen en de werklaarzen. Het voordeel van lage werkschoenen is dat ze de drager vrijheid geven rondom de enkels. Hierdoor kunnen de voeten en enkels vrij bewegen en ben je flexibeler. Dit is bijvoorbeeld handig als je werkzaamheden uitvoert waarbij je vaak moet knielen of hurken. Daarnaast zijn lage werkschoenen vaak lichter dan hoge werkschoenen of werklaarzen. Dat maakt ze ook luchtiger, wat fijn is op warme dagen. Deze redenen zorgen ervoor dat lage werkschoenen vaak gekozen worden door mensen die werken in de logistieke en automotive branche, maar ook bij binnen beroepen en beroepen waarbij enkelbescherming minder van belang is. Tegenwoordig zijn er veel moderne, sportieve werkschoenen, zodat je er zelfs modieus uit kunt zien.

Het voordeel van hoge sportieve werkschoenen is dat de enkels en hielen goed worden beschermd

Het verzwikken van de enkel wordt hierdoor tegen gegaan. Er is meer ondersteuning aan beide kanten van de voet. Wel is het hierbij belangrijk om een goed gesloten schoen te hebben, en de veters goed strak te strikken. Ook voorkomt de hoge werkschoen eerder dat er zand, steentjes of andere materialen in de schoen terecht komen. Deze schoenen worden daardoor ook vaker gedragen in bijvoorbeeld de bouw, of op ongelijke werkvloeren. De nadelen van deze schoen zijn wel dat ze zwaarder zijn dan lage werkschoenen, ze zijn minder flexibel en je voeten zullen warmen worden in de schoenen.

Het voordeel van werklaarzen is dat ze vaak goed gevoerd

Daardoor zijn ze warm als je buiten werkt in de kou. Hierdoor zijn deze werkschoenen vaak populair bij mensen die buiten werken. Ze zijn daarnaast gemakkelijk aan en uit te krijgen omdat ze geen veters hebben. Daarnaast zijn ze het best bestand tegen alle weersomstandigheden. Regen, sneeuw, wind: werklaarzen hebben hier geen problemen mee. Vaak zijn ze waterdicht of waterafstotend, waardoor je er mee in plassen of modder kunt staan. Het nadeel aan deze laarzen is wel dat ze minder flexibel zijn en minder comfortabel zijn. Voor binnen beroepen zijn ze dan ook niet geschikt.

https://www.nijhofsafety.nl/