Advertorial publiceren
Image default
Zorg

Het afbreken van een zwangerschap

Ben jij ongewenst zwanger? Hierbij een aantal adviezen en praktische tips. Als een en ander heel recent is -je had minder dan drie dagen geleden onbeschermde gemeenschap- dan kun je bij de apo theek of drogist een morning-afterpil kopen. Een huisartsenrecept heb je er niet voor nodig. 

Is het minder dan vijf dagen geleden dat jullie zonder voorbehoedsmiddel vrijden of dat het kapot ging? In de Bloemenhovekliniek kan een van de artsen een koperspiraaltje in je baarmoeder plaatsen. Het verdergaan van de eventuele zwangerschap wordt voorkomen.

Is het nog wat langer geleden en ben je over tijd, dan is het tijd voor een zwangerschapstest. Net als de morning-afterpil is deze bij drogist en apo theek verkrijgbaar. Is de uitslag twijfelachtig, doe dan na een week een tweede test. Nog steeds onzeker? Klop gerust aan bij Bloemenhove, zodat het medisch team definitief kan bepalen of je zwanger bent of niet.

Is de zwangerschap eenmaal vastgesteld? Je hebt -globaal gesproken- drie opties. Je kunt er voor kiezen het kindje te houden en op te voeden. Via je huisarts of een verloskundigenpraktijk in de buurt krijg je zwangerschapsbegeleiding. Het kind ter wereld brengen en vervolgens ter adoptie afstaan of aanmelden bij pleegouderzorg is een tweede mogelijkheid. Ook in dit geval kan de huisarts je bijstaan, net als de FIOM. De stichting FIOM houdt zich bezig me afstammingsvragen en is aanspreekpunt voor meisjes en vrouwen die ongewenst zwanger zijn.

De derde keuze die je kan maken is een overtijdbehandeling of abortus plegen. Reguliere ziekenhuizen kunnen hiervoor zorgdragen, net als de Bloemenhove kliniek. Ziekenhuizen zullen de ingreep moeten doorgeven aan jouw ziektekostenverzekeraar. De Bloemenhove-artsen doen dit niet. Anonimiteit is 100% gewaarborgd. Een ander pluspunt is dat je geen eigen risico hoeft te betalen als de behandeling plaatsvindt in de Bloemenhove kliniek. Nog vragen? Neem gerust contact op: 023 – 528 98 90.

https://www.bloemenhove.nl/nl/home