Advertorial publiceren
Image default
Zorg

Dagzorg bereikbaar houden tijdens Corona

Dagzorg bereikbaar houden tijdens Corona

Dagzorg in Nederland is een hoeksteen van onze zorgmaatschappij. Dagzorg is een prachtige uitkomst voor mensen die graag nog het liefst zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen, maar wel een vorm van ondersteuning nodig hebben. Het fijne van dagzorg is dat het ritme biedt voor cliënten en op regelmatige basis aandacht krijgen om welke reden dan ook, lichamelijke of geestelijke beperkingen.

Door corona is er een grote druk gekomen op de zorg in Nederland. De pandemie heeft blootgelegd hoe kwetsbaar de zorg is in Nederland, vooral wanneer er in een korte tijd een enorme stroom ontstaat van patiënten naar het ziekenhuis. Dit soort toestanden maken het duidelijk dat er een noodzaak is voor verandering en er gekeken moet worden naar slimme efficiënte oplossingen in de zorg. Vcare heeft jarenlang geïnvesteerd in digitale zorg oplossingen die bijdragen aan het ontlasten van de reguliere zorg voor assistenten, triagisten en huisartsen zodat er meer tijd overblijft voor daadwerkelijke zorg.

Vertrouwd willen blijven wonen

Steeds vaker kiezen ouderen ervoor om te willen blijven wonen in hun eigen woning. Ze vinden het fijn, prettig en het voelt thuis om hier ook te blijven. Een vertrouwde omgeving biedt natuurlijk herinneringen en dat koesteren mensen graag. Het veranderen van de leefomgeving op latere leeftijd vergt veel en kan daarom een obstakel zijn. Om in te spelen op deze zorgwensen kunnen zorgorganisaties aankloppen bij Vcare voor slimme integraties die het werk enorm kunnen vereenvoudigen. Dagzorg is niet alleen het bieden van fysieke zorg. Het is veelal een moment van contact met een vertrouwenspersoon om te kunnen praten over van alles en nog wat. Door corona is contact moeilijk geworden. Veel ouderen werden uit eigen bescherming in quarantaine geplaatst kregen veel minder vaak bezoek. Gelukkig kan er op afstand ook veel gedaan worden, zonder dat er iemand langs komt. Een nieuwe manier is het inzetten van zorg op afstand via beeldbellen.

Locatie onafhankelijk zorg bieden met beeldbellen

Bij Vcare begrijpen we heel goed dat zorgorganisaties en dagzorg instanties trachten op 24 uurs zorg te willen bieden.Om dit betaalbaar en beheersbaar te houden hebben wij van Vcare samenwerkingen met bekende zorginformatiesystemen in Nederland zoals Medicom, Topicus en Hix. Met onze slimme integratie software hebben we een koppeling kunnen maken tussen telefonie en digitale patiëntendossiers, zodat zorgverleners super eenvoudig contact kunnen leggen vanaf de computer met cliënten. Een voorbeeld hiervan is dat bij een binnenkomend gesprek automatisch alle belangrijke gegevens in beeld komen. Met onze nieuwste applicaties, Video connect en SMS service, kunnen medewerkers pro-actief een bericht sturen voor een e-consult of het sturen van een reminder. We lichten het hieronder nader toe.

SMS service automatisch sturen vanaf de computer

Met de nieuwe SMS service van Vcare kunnen gebruiker van Vcare connect een sms versturen via pc naar mobiel sturen op een super eenvoudige manier. Medewerkers kunnen rechtstreeks vanuit het patiëntendossier op de computer een sms zelf op te maken of te kiezen voor een gestandaardiseerd bericht. De SMS service is handig voor bijvoorbeeld:

  • afspraakbevestiging
  • herinnering
  • wijziging van een afspraak
  • waarschuwing of calamiteiten

Beeldbellen voor het bieden van e-consulten

Met Video connect kunnen gebruikers via dezelfde manier vanaf de computer een beveiligde link sturen naar het telefoonnummer of e-mail adres van de klant. Hierbij wordt een unieke beveiligde link gestuurd die, zonder dat er noodzaak is om software of een app te installeren, automatisch een beeldverbinding opzet tussen cliënt en zorgprofessional. Hiermee kan er direct een veilige videoconsult worden geboden aan de patiënt op een zeer gemakkelijke en toegankelijke manier. Video connect is óók te gebruiken als standalone versie voor niet-klanten van Vcare.

:

Onze kijk op dagzorg

Als zorgspecialist in de eerstelijnsdagzorg wilt u er alles aan doen om patiënten zo snel en goed mogelijk te woord te staan met hulp op iedere uur van de dag. U wilt zich geen zorgen maken over uw bereikbaarheid, wat door het Vcare communicatieplatform ook niet hoeft. Zo kunt u zich bezig houden met hetgeen waarin u gespecialiseerd bent: zorg en ondersteuning voor uw patiënten.

Maak een afspraak met een adviseur
https://www.vcareconnect.nl/