Advertorial publiceren
Image default
Sport

Met de pen de polder in

Nu ik al enkele jaren vlak naast een polder woon, wordt het eens tijd om uit te zoeken of hier karper te vinden is. Geregeld ben ik de polder in gegaan om tijdens de warme maanden de karper te zoeken. Veelal brasem blijkt het bestand te domineren, maar ook heb ik 2 kleine graskarper, enkele spiegels en schubs gezien. Niet groot of veel, maar er wordt bijna tot niet gevist en erg leuk dat het op nog geen 200meter van mijn huis ligt. 

Helaas heb ik een knieoperatie gehad, door het scheuren van mijn meniscus. Fietsen en lange wandelingen vragen nog teveel van mijn knie, vandaar dat ik het wapenarsenaal heb uitgebreid met een E-step. Iets wat je niet zult vinden bij de hengelsport winkel, maar wel ontzettend handig om in korte tijd veel water af te scannen. De E-step is precies groot genoeg voor de kofferbak, dus kan deze ook makkelijk meenemen om wateren verder uit de buurt aan te doen. (soms moet je jezelf een smoes voorhouden om een aankoop te verantwoorden…). 

De karperhengel en schepnet worden met een gesp aan het stuur bevestigd en de rest van het tuig gaat mee in een rugtas. Nu helemaal gereed om naar de waterkant te gaan. De eerste keer loopt op een blank uit. Door de regenval van de laatste dagen werkt het gemaal af en aan. Het is niet te doen om het aas goed aan te bieden. Snel stroomt het mee en komt in de waterplanten terecht. Ook de 2e keer is het niet goed mogelijk om te vissen. De wind en de stroming zijn in combinatie de reden dat het vissen snel wordt gestaakt. Gelukkig lukt het de derde keer wel. Met de step wordt de hele wetering af gestept en worden enkele plekjes gemaakt. Bij de brug blijken 4 karpers te rusten, maar blijken geen interesse in het voer te hebben. Integendeel. Één voor één druipen de karpers af bij het zien of proeven van de verse mais met hennep. Na 3 uur heen en weer rijden houdt ik het voor gezien. Na het passeren van de brug weet ik nog één plek waar ik gevoerd heb en niet gevist. Eerst wil ik het overslaan, maar enkele bellen vlak bij de gevoerde plek manen me toch om af te stappen. Na het inwerpen gaat er nog enkele losse korrels over de stek en kan het afwachten beginnen. Binnen 10 seconden begint de dobber echter al te bewegen en schiet vervolgens weg. Een heftige dril onder de top start. Gelukkig heb ik een goede Penn vismolen die de uithalen goed kan opvangen. Na pas 10 minuten kan ik m’n eerste karper uit mijn ‘eigen’ polder scheppen. Kindsblij met dit resultaat kan ik thuis vertellen dat de teller van de ‘0’ af is. Dit smaakt naar meer. 

https://www.sportvisgigant.nl/