Advertorial publiceren
Image default
Vakantie

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van de Bloemenriviera?

Zowat elk jaar zijn er ontzettend veel mensen die de keuze maken om hun vakantie door te brengen in Italië. Eén van de meest populaire regio’s om dat te doen is de zogenaamde Bloemenriviera. Dit is de naam die wordt gegeven aan de streek die eigenlijk begint aan de Franse grens en zich volledig uitstrekt tot aan Toscane. In deze regio zijn heel wat prachtige plaatsen terug te vinden die niet alleen de cultuur-, maar ook de natuurliefhebber beslist zal weten te overtuigen. Bovendien hebben we het dan ook nog niet over de uitnodigende badplaatsen gehad. In ieder geval, wil jij graag meer ontdekken over deze streek en haar prachtige bezienswaardigheden? Wij hebben alvast enkele niet te missen bezienswaardigheden voor jou op een rijtje gezet!

Wat moet je absoluut gezien hebben aan de Bloemenriviera?

Er zijn best een significant aantal bezienswaardigheden die je eigenlijk niet over het hoofd mag zien wanneer je een bezoek brengt aan de Italiaanse Bloemenriviera. Dit gezegd hebbende is er één die er nog meer met kop en schouders bovenuit steekt. We hebben het hierbij dan uiteraard om Cinque Terre. Volgens heel wat liefhebbers van Italië is dit de absolute must-see van deze regio. Zoals de naam reeds aangeeft betreft het hier een collectief van vijf uitermate charmante dorpjes welke zijn terug te vinden aan de zogenaamde Ligurische kust. De dorpen zijn tegen de steile rotsen aangebouwd en staan in het bijzonder bekend omwille van hun vele gekleurde huizen. Er loopt zowel een spoorlijn als een wandelpad tussen deze verschillende plaatsen.

De sprookjes baai van Sestri Levante

Ondanks het feit dat je tijdens je vakantie aan de Bloemenriviera ongetwijfeld even de cultuur in de omgeving zal willen opsnuiven spreekt het voor zich dat je ook maar wat graag even zou willen kunnen genieten van het aanwezige zonnetje. Waar kan je dat nu het beste doen dan in een echte Sprookjes baai? Het gaat hierbij dan om de baai van Sestri Levante. Je treft hier niet alleen fijne stranden aan, maar ook een prachtige, lange boulevard waar je overheen kan wandelen. Hier heerst tijdens de zomermaanden altijd een gezellige drukte.

Genua, de grootste havenstad van Italië

De Bloemenriviera is natuurlijk ook de thuisbasis van de grootste havenstad van Italië, namelijk Genua. Experten zeggen wel eens dat dit één van de meest onderschatte steden is van heel Italië… en geef ze maar eens ongelijk! Vanaf je terras kan je hier de vele voorbijvarende boten aanschouwen. Bovendien kan je in de omgeving van deze stad ook nog heel wat interessante plaatsen terugvinden. Denk hierbij maar eens aan namen als Boccadasse evenals Nervi.

Een uitstapje naar Toscane? Waarom niet?!

Eerder op deze pagina hebben we reeds aangehaald dat de Bloemenriviera grenst aan Toscane. In het bijzonder wanneer je van plan bent om een bezoek te brengen aan Cinque Terre zal je tot de vaststelling komen dat het prachtige Toscane hier slechts om de hoek is gelegen. Je kan zo verder rijden waardoor er weer een compleet nieuwe waaier aan bezienswaardigheden aan je voeten zal komen te liggen. Hoe het ook zij, het mag onderhand minstens duidelijk zijn dat je, je tijdens je verblijf in deze Italiaanse regio werkelijk geen moment zal hoeven te vervelen, integendeel.