Advertorial publiceren
Image default
Beauty en verzorging

Serotonine

Serotonine is een neurotransmitter, een stofje wat aangemaakt wordt door onze hersenen en verschillende belangrijke functies uitvoert in ons lichaam. Zo speelt de stof een belangrijke rol bij onze spijsvertering. Onder andere ons honger gevoel en vermoeidheid worden door deze stof gereguleerd. Ook speelt de stof een grote rol bij het reguleren van onze stemming. Er wordt een verband gezien tussen een tekort aan serotine en de vorming van depressies of angsten. De stof heeft dus een soort gelijke functie als die van een hormoon.

In zijn functie als neurotransmitter verzorgt serotonine de communicatie tussen de hersenen en de rest van het lichaam. De stof geeft aan wanneer we voldoende gegeten hebben, het zorgt er vervolgens voor dat de maagwand verkleint en daardoor hebben wij geen honger meer. Ook helpt de stof ons met gelukkig voelen, als er veel serotine door je lichaam vrijgemaakt wordt dan zal je jezelf dus beter voelen. Daar staat tegenover dat veel depressies gelinkt worden aan een tekort van serotonine, maar speelt ook in op je gevoel. Het verteld onze hersenen om ons vrolijk of juist verdrietig te voelen. Verder speelt serotonine ook een rol bij verschillende andere functies in ons lichaam zoals leren, temperatuur, geheugen, gedrag en stemming.

topvitamins.nl regelt in combinatie met vitamine B6 de aanmaak van serotine. Het is dan ook niet heel gek dat 5 HTP in Amerika en Groot-Brittannië wordt verkocht als antidepressiva. Ook wordt het gebruikt in de strijd tegen obesitas (overgewicht) en amnesie (slapeloosheid). De wonderstof 5 HTP valt helaas niet veel terug te vinden in ons voedingspatroon, althans niet in grote hoeveelheden. De stof komt wel in kleine hoeveelheden voor in alledaagse producten zoals melk, groenten, aardappelen en vlees. Het is dan ook zo dat als men vers eet men meer 5 HTP binnenkrijgt. Om er toch zeker van te zijn dat je voldoende binnenkrijgt zijn er voedingssupplementen die deze stof in combinatie met topvitamins aanbieden.

https://www.topvitamins.nl/