Advertorial publiceren
Image default
Vervoer en transport

Frigo Group regelt zowel de opslag als het transport van uw verse producten

Dat Frigo Group een internationale speler is, wordt in één oogopslag duidelijk op de website. Rechts bovenaan op de homepage valt je oog direct op vijf vlaggetjes. Die vertellen dat je dat je de site in het Nederlands, Duits, Spaans, Frans en Engels kunt raadplegen.

Kühltransporte, tranporte refrigerado, transport réfrigérés en refrigerated transport: zo wordt in die talen het vervoeren van allerhande verse producten, oftewel koeltransport

genoemd. Maar Frigo Group doet meer. Uw aardappelen, vis, vlees, groenten, fruit, ijs of brood kan opgeslagen worden in een van de koelhuizen van deze firma.

Wat interessante feitjes over de Nederlandse exportmarkt. Meer dan 100 miljoen mensen in 140 landen eten dagelijks een stukje vlees dat uit ons land afkomstig is. De productiewaarde van de Nederlandse vleessector is verhoudingsgewijs bijzonder constant en stabiel. Deze ligt rond de 10,4 miljard euro per jaar. Ook Nederlandse aardappelen worden ‘overal’ gegeten. In Europa zijn met name België en Duitsland vaste afnemers. In Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika zijn onze hoogwaardige aardappels ook populair.

Fruit vindt vanuit verschillende uithoeken in Nederland zijn weg over de grenzen heen. Daarnaast is er de markt van de zogenoemde wederuitvoer van fruit. We hebben het dan over bananen, appels, sinaasappels et cetera die buiten Nederland zijn geproduceerd en via ons land naar verschillende eindbestemmingen gaan.

Aan zowel de diepvriesopslag als het gekoelde transport van vers fruit worden hoge eisen gesteld. Op de site van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) staan de voorschriften per land vermeld. Voor het Verenigd Koninkrijk geldt dat zodra de Brexit van kracht is, nieuwe fytosanitaire wetgeving ingaat. De huidige EU-wetgeving zal hierbij op een aantal punten worden aangepast. Voor de langere termijn gaat de Britse regering aan de slag met een nieuwe Britse plantgezondheidswetgeving.

https://www.frigogroup.com/nl/