Advertorial publiceren
Image default
Vervoer en transport

De levensduur van de e-step accu

De levensduur van een elektrische scooter accu wordt beschreven in termen van cycli. Een cyclus betekent “het opladen van de accu tot het aanbevolen niveau (zoals geadviseerd door de fabrikant) en het ontladen tot het minimaal toegestane niveau”.

Lood-zuur accu’s hebben een normale levensduur van 200 tot 300 cycli en lithium-ion accu’s hebben een normale levensduur van 400 cycli en meer.

Is de batterij dood na het genoemde aantal cycli? Het antwoord is nee.

De capaciteit van een lood-zuur batterij kan na het genoemde aantal cycli dalen tot 50% en de capaciteit van een lithium-ion batterij kan na het genoemde aantal cycli dalen tot 80%. Dit betekent dat u de accu kunt blijven gebruiken en op uw elektrische scooter kunt blijven rijden, zij het met verminderde efficiëntie en actieradius.

Als je nog op zoek bent naar een elektrische step? Bekijk dan eens het assortiment van nr 1 elektrische step. Zij bieden een breed scala aan elektrische steps die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. 

De info handleiding

Ook is de levensduur van de batterij vermeld in de handleiding van uw eigenaar rekening houdend met een gemiddelde gebruiker. Dus, als u extra zorg besteedt aan uw batterij, kan het aantal laadcycli worden verbeterd.

Rekening houdend met alle bovenstaande factoren kan de levensduur van een lithium-ion batterij die wordt gebruikt in uw elektrische scooter ergens tussen de 15 maanden tot 30 maanden of meer zijn. In mijlen uitgedrukt, kan dit meer dan 7000 mijl zijn.

Levensduur verlengen

Volg deze eenvoudige regels om de levensduur van uw elektrische scooter batterij te maximaliseren.

  • Gebruik altijd de originele oplader die bij uw elektrische scooter is geleverd om de accu op te laden.

  • Volg de laadprocedure van de accu strikt op.

  • Extreem hoge en lage temperaturen belasten de werking van de lithium-ion accu en dit kan de levensduur van de accu drastisch beïnvloeden. Bewaar je elektrische scooter altijd op een droge plaats zoals een garage. De ideale omstandigheden voor de lithium batterij zijn 30ºC, droog weer, en uit de buurt van water en regen.

  • Goede rij gewoonten, zoals rijden met een gemiddelde snelheid, langzaam optrekken en niet plotseling remmen, helpen de levensduur van de batterij te optimaliseren. Ken ook de actieradius van uw scooter, de optimale snelheid en de accucapaciteit en gebruik deze om uw ritten te plannen.

Ervaren accu technici raden aan om uw elektrische scooter te gebruiken tussen “30% en 80%” van de accucapaciteit. Als u dit doet, gaat de accu langer mee.

Laat de accu van uw elektrische scooter niet helemaal leeglopen, zorg ervoor dat er altijd ten minste 15% lading in zit. Het opladen van de accu na elke rit (zelfs als deze voldoende is opgeladen) is een goede gewoonte en het helpt de levensduur van de accu te verbeteren.

Laat de batterij nooit onbeheerd achter tijdens het opladen. De oplaadduur (tijd) mag nooit langer zijn dan de aanbevolen tijd in de gebruikershandleiding. Overmatig opladen van de accu verslechtert de levensduur van de accu en kan een ongeluk veroorzaken.

Rijd niet op uw elektrische scooter direct na het opladen. De accu wordt heet tijdens het opladen en onmiddellijk rijden maakt de accu nog heter, en dit kan schade veroorzaken.

Als u uw elektrische scooter lange tijd niet gebruikt, laadt u de accu op tot ongeveer 40 tot 50% voordat u hem opbergt en als de opslagtijd langer is dan 30 dagen, herhaalt u deze oefening na elke 30 dagen. De schade die aan de accu wordt toegebracht door deze gedurende lange tijd niet op te laden, kan niet worden teruggedraaid en wordt niet gedekt door de accu garantie.


https://nr1elektrischestep.nl/