Advertorial publiceren
Vervoer en transport

Ben jij aan het oriënteren of wil je verhuisdozen kopen? Wij helpen je graag verder.

Verhuizen met huisdieren

Verhuizen kan stressvol zijn voor mensen, dus stel je eens voor hoe angstig het je huisdieren kan maken. Ze kunnen gemakkelijk gestrest raken wanneer er onverwachte activiteit in hun huis is of wanneer ze kennismaken met een nieuwe omgeving. Ik ben verhuisd met vier katten en een vis, en het is geen gemakkelijke taak. Deze uitdagingen komen niet met een formule-oplossing, maar hier zijn enkele tips die de ervaring een beetje rustiger zouden moeten maken voor je geliefde metgezel(s).

Een goede verhuisdoos verlicht de stress

De meeste verhuisdieren stop je absoluut niet in een normale verhuisdoos. Toch kan een verhuisdoos ertoe bijdragen dat je huisdier minder stress ervaart tijdens het verhuizen. De doos dekt namelijk zijn leefomgeving af, waardoor die minder prikkels ervaart. Zorg er wel voor dat je huisdier in een kennel, kooi of aquarium zit en niet los in de verhuisdoos. Ben jij aan het oriënteren of wil je verhuisdozen kopen? Wij helpen je graag verder.

Informeer uw dierenarts!

Als u het gebied verlaat, informeer dan uw dierenarts zodat u de gegevens en eventuele voorgeschreven medicijnen mee kunt nemen. Kijk of ze een andere dierenarts in je nieuwe buurt kunnen aanbevelen.

Wat te doen met uw vissen?

Gaat u verhuizen met vissen? Vissen reageren sterk op stress en een verhuizing kan traumatiserend, zo niet dodelijk zijn. Het is niet ideaal, maar je kunt ze over korte afstanden vervoeren in zakken gevuld met hun oude tankwater (neem contact op met je plaatselijke aquariumwinkel voor benodigdheden en meer informatie). Als je een lange afstand moet reizen, kun je ze het beste een nieuw huis geven met een vriend, het aquarium leegmaken en nieuwe vissen kopen nadat je hebt uitgepakt.

Wat te doen met uw vogels?

Ten slotte is er meer dan één gevederde vriend bekend die op verhuisdag in het hok vliegt. Veel mensen kondigen met trots aan dat hun vogel nog nooit van de schouder is gevlogen en betreuren de zelfgenoegzaamheid. Vogels zijn, net als de meeste huisdieren, erg zenuwachtig over verandering. Dus zelfs als de slimste papegaai het niet leuk vindt om in een kooi te worden gestopt, doe het dan alsjeblieft op de verhuisdag.

https://verhuisdozen.store/