Advertorial publiceren
Image default
Woning en Tuin

4 manieren om geen last te hebben van muggen

Niemand zit er op te wachten: jeukende bultjes wanneer je gestoken bent door een mug. Die kun je dus beter maar voorkomen. Wij zetten de vier meest effectieve tips voor je op een rij, zodat je die vervelende steken voortaan kunt voorkomen!

 

Tip 1: Plaats een goede hor

Je kunt heel de zomer met gesloten ramen en deuren zitten, maar dat zal waarschijnlijk geen pretje zijn. Hetzelfde effect kun je bereiken door het installeren van een hor op al je ramen en deuren. Dit is een vrij simpele ingreep die toch heel doeltreffend is. Zoek eerst naar een passende hor, bijvoorbeeld door te zoeken naar aluminium profielen voor horren. Zo houd je de muggen al direct buiten.

 

Tip 2: Gebruik een muggenlamp

Zijn er toch muggen in je huis gekomen? Dan zijn er nog een aantal dingen die je kunt doen om de kans om gestoken te worden te verkleinen. Een daarvan is een muggenlamp. Deze lamp straalt namelijk UV-licht uit. Dit licht is niet schadelijk of irritant voor een mens, maar trekt wel de muggen aan. In de lamp zit een klein roostertje met elektrische spanning, dat snel met de mug afrekent.  Deze lampen zijn er in meerdere formaten en dus ook voor op vakantie.

 

Tip 3: Zet een ventilator aan

Iets wat muggen niet aantrekt maar juist weg jaagt is het aanzetten van een ventilator. Door de wind die zo’n ventilator veroorzaakt, hebben de muggen veel moeite met vliegen en kunnen ze simpelweg niet bij je in de buurt komen. daarnaast worden muggen aangetrokken door jouw lichaamswarmte, lichaamsgeur en uitgeademde co2. Doordat dat allemaal door de kamer geventileerd wordt, kunnen ze jou minder gemakkelijk vinden en dus ook minder gemakkelijk prikken.

 

Tip 4: Koop een elektrische vliegenmepper

Als laatste optie kun je natuurlijk altijd de confrontatie met de mug aan gaan. Echter: muggen bewegen vaak snel en onvoorspelbaar, dus dit kan een lastige klus worden. met een elektrische vliegenmepper sta je al snel 1 – 0 voor. Je kunt de mug raken wanneer deze stil op een oppervlak zit, omdat zo’n mepper geen vlekken achterlaat. Blijft de mug in beweging? Dan kun je de mug zelfs tijdens het bewegen raken en uitschakelen. Zo breng je de rust weer terug in je slaapkamer en slaap je verder als een roosje.