Advertorial publiceren
Image default
Banen en opleidingen

EHBO cursus

Waarom een EHBO cursus volgen van belang is voor iedereen!
Wanneer u op het werk in een ongeval terechtkomt of er getuige van bent, is het altijd fijn om te weten dat er mensen in de buurt zijn die EHBO training gehad hebben. Voor slachtoffers is het natuurlijk een hele geruststelling dat er mensen zijn die meteen Eerste Hulp kunnen bieden. In sommige gevallen kan het opgelopen letsel grotendeels verholpen worden door iemand met een EHBO cursus. Toch kan het in andere gevallen wat minder gelukkig aflopen als er niet iemand snel en adequaat handelt. Het kan soms namelijk even duren tot de hulpdiensten ter plaatse zijn en dan kan het letsel op een rap tempo alleen maar verergeren als er niet meteen wat aan gedaan wordt.

Met de kennis van een EHBO cursus helpt u mensenlevens redden!
Tijdens een EHBO cursus krijgt u een aantal belangrijke dingen geleerd die u wellicht op een dag kunt inzetten om levens te helpen redden. Stel bijvoorbeeld dat u een ongeluk ziet gebeuren en dat een collega daardoor een ernstige uitwendige bloeding heeft gekregen. Als u een cursus EHBO gehad heeft, dan weet u wat u bij uitwendige wonden en bloedingen moet doen tot de hulpdiensten arriveren. Hetzelfde geldt voor situaties waarin iemand gereanimeerd moet worden: dankzij uw EHBO-kennis weet u hoe een AED (automatische externe defibrillator) werkt.

Heeft u nooit een EHBO cursus gehad, maar bent u wel geïnteresseerd? Bij Arehbo.nl kunt u een cursus EHBO volgen en een erkende EHBO diploma halen, zodat ook u gelijk te hulp kunt schieten, mocht dat ooit nodig zijn. En ook al heeft u in het verleden reeds een EHBO cursus gehad, dan is het toch belangrijk om de opgedane kennis regelmatig te blijven herhalen. Gelukkig komt het (als het goed is…) niet heel vaak voor dat u in een ongeval moet bijspringen om Eerste Hulp te verlenen. Daarom wordt aangeraden om ieder jaar een herhalingscursus EHBO te doen, zodat uw EHBO-kennis up-to-date blijft.