Advertorial publiceren
Image default
Banen en opleidingen

Wat paarden ons kunnen leren over persoonlijke groei

Er is een reden waarom Winston Churchill zei: “Er is iets aan de buitenkant van een paard dat is goed voor de binnenkant van een man.” Hij wist iets over de paarden dat velen van ons zijn nog maar net leren. Paarden zijn niet langer alleen voor het vervoer, sport of gezelschap. Ze zijn leraren en krachtige persoonlijke ontwikkeling partners.

Eeuwenlang hebben we het paard gebruikt voor onze eigen behoeften en heeft de mensheid ook door dat we veel van hun geestelijke gaven kunnen leren.

Paarden werken als een spiegel, ze kunnen ons werkelijk alles laten zien over onszelf. Soms focust de spiegel op onze grootheid, vreugde, ons geluk en succes, en de andere keer op de duisternis en onze schaduwkant. Alleen al in de aanwezigheid verkeren van een paard kan helend werken voor veel mensen. Daarom worden paarden steeds vaker ingezet bij het begeleiden en coachen van mensen. Het coachen met behulp van paarden wordt steeds populairder. Paardencoaching wordt steeds vaker ingezet bij outplacementbegeleiding of tweede spoor re-integratietrajecten en begeleiding van zieke medewerkers.

Mensen komen vaak sceptisch of zonder verwachtingen naar een paardencoaching-sessie, maar zijn werkelijk flabbergasted na afloop. Er kan zoveel meer duidelijk worden wanneer je er open voor staat.

Paarden zijn zo goed bruikbaar bij coaching omdat zij hun werk perfect en authentiek doen. Ze lijken zelfs een beetje op popsterren. Er is vaak sprake van inspirerende en fanatieke bewondering en dit is precies wat er gebeurt als mensen met hen samenwerken.

Het is ontzagwekkend om te zien hoe mensen vol va de stress en spanning naar een workshop paardencoaching komen en na afloop geheel ontspannen of vol ontdekkingen over hun zelf huiswaarts keren. Als u naar Zeeland gaat, plan dan ook eens een bezoek in bij Horses & Coaching in Wolphaartsdijk en ervaar zelf de magie van paardencoaching.

http://horsesandcoaching.nl/paardencoaching/