Advertorial publiceren
Gezondheid

Een ooglift is nog steeds een van de meest populaire cosmetische ingrepen

Door middel van een ooglift kunnen hangende oogleden worden hersteld. Een van de eerste plaatsen waar veroudering zichtbaar wordt, is het gebied rond de ogen. Na verloop van tijd verliezen de huid en gezichtsspieren hun veerkracht en stapelen vetophopingen zich op. Dat willen veel mensen niet. Gelukkig is er iets wat je kunt doen om dit te voorkomen.

Deze ingreep kan je uiterlijk drastisch veranderen en revitaliseren. Een ooglift kan worden uitgevoerd bij mensen van beide geslachten om ze er jonger uit te laten zien en zich zelfverzekerder te laten voelen.

Waarom laten je ogen je leeftijd zien?

Naarmate je ouder wordt, verliest de huid zijn elasticiteit en wordt de kans op uitzakken en rimpels steeds groter. Omdat er zoveel actieve spieren rond de ogen zijn, is de huid rond de ogen een van de eerste plaatsen die zichtbare tekenen van veroudering vertoont. Je kunt ook vetophopingen krijgen die zichtbare uitstulpingen kunnen veroorzaken. De oogleden kunnen verslappen en zwaar worden, waardoor ze gaan hangen en zelfs het zicht kunnen beperken.

Wat kan een ooglift voor je betekenen?

Een ooglift heeft een lange geschiedenis als een effectieve procedure. In feite is ooglidchirurgie vandaag de dag nog steeds een van de meest populaire diensten van een plastisch chirurg. De meeste mensen ondergaan een ooglidcorrectie om esthetische redenen, maar voor sommige patiënten is het medisch gezien noodzakelijk om een volledig gezichtsveld vrij te maken.

Beide oogleden kunnen worden geopereerd, het onderste ooglid of het bovenste ooglid.

Wat gebeurt er tijdens de ingreep?

Tijdens de ooglidcorrectie wordt er een kleine incisie op de oogleden gemaakt om overtollige huid of vet te verwijderen. Door een zorgvuldige plaatsing zullen eventuele littekens die ontstaan nadat de de incisie is gesloten, verborgen worden in de natuurlijke plooien en vouwen rond de ogen. Algemene of intraveneuze (IV) sedatie houden je vrij van pijn tijdens de ingreep en helpen je direct na de operatie uit te rusten. Na de ingreep zou je al na enkele weken volledig hersteld moeten zijn.

Vooruit plannen

Bepaal wat je gaat dragen en leg het de avond van tevoren klaar. Loszittende kleding is het beste, zonder ritsen, hoewel knopen een goed idee zijn voor je topje, zodat je niets over je hoofd hoeft te trekken. Draag een bril in plaats van contactlenzen, laat make-up en sieraden achterwege en zorg voor verstandig schoeisel.

Neem gedurende vijf dagen voor de operatie geen bloedverdunneners, tenzij de behandelend arts je dit uitdrukkelijk heeft voorgeschreven.

Vermijd ten minste twee weken voor de operatie zonnen of zonnebaden in het gezicht. Je kunt speciale zonnebrandcrème gebruiken om de tere huid rond je ogen te beschermen, een zonnebril en een hoed dragen, en vermijden buiten te zijn op het zonnigste deel van de dag. Vermijd ook roken, want roken kan het genezingsvermogen van je lichaam verminderen. 

De dag van de ingreep

Een goede voorbereiding is het halve werk, dit is zeker geen overbodige luxe voor de dag van de ingreep. Op de dag van de operatie heb je iemand nodig die je na de ingreep veilig naar huis brengt. Het is ook een goed idee als iemand die eerste nacht bij je kan blijven. Tip: Misschien wil je wat luisterboeken klaarzetten, aangezien je een paar dagen na de operatie niet zult kunnen lezen of televisie kijken.

Ben je klaar voor een ooglidoperatie? Maak een afspraak voor een consultatie.