Advertorial publiceren
Image default
Winkelen

Budgettering voor de aankoop van huishoudtoestellen, waar moet u allemaal op letten

Goed budgetteren betekent niet alleen verantwoording afleggen over je uitgaven, of die nu feitelijk zijn of in de toekomst, het betekent ook prijzen vergelijken, en analyseren wat de beste betalingsmethode is om zoveel mogelijk te besparen met bijvoorbeeld een bosch wasmachine aanbieding.

Om een bepaalde aankoop te budgetteren, zijn er dus een aantal stappen die u moet nemen zonder een kortere weg te nemen

De belangrijkste stappen die u moet nemen zijn: Geld opzij zetten bij voorkeur op een spaarrekening, een financieringsmethode kiezen als je niet met het hele bedrag over de brug kunt komen en rondkijken voor de laagst mogelijke prijs, maar rekening houdend met de gekozen betalingsmethode en financieringsaanpak als je kijkt naar huishouden apparatuur bij IIAV.

Sparen, sparen, sparen

Geld sparen is een heel gezonde praktijk. U zou een spaarrekening moeten hebben waarop u ten minste tien procent van uw inkomsten opzij zet. Twintig procent van uw inkomen is veel beter en elk bedrag daarboven is gewoon perfect.

  • Door geld te sparen voordat je aankopen doet, kun je beter onderhandelen en prijzen zoeken, want je kunt winkeliers altijd verleiden om contant te betalen en daarvoor een korting te vragen. Creditcardmaatschappijen brengen detailhandelaren een klein percentage van de aankopen in rekening en door contant te betalen bespaart u hen dus heel wat geld.
  • De behoefte aan bepaalde huishoudelijke apparaten kan worden voorspeld en dus kunt u gemakkelijk een bepaald maandelijks bedrag begroten om opzij te zetten op uw spaarrekening om ze aan te schaffen. Zelfs als u niet het hele bedrag kunt opbrengen wanneer u de apparaten daadwerkelijk moet kopen, zal financiering met wat spaargeld uiteindelijk goedkoper uitvallen dan financiering van de hele aankoopprijs van de goederen zoals een goedkope elektrische dweil.

Financiering: Kredietlijnen of Leningen?

De meest gebruikelijke optie voor dit soort aankopen is om een beroep te doen op kredietkaarten. Een kredietlijn kan u flexibele bedragen bieden voor de aankoop van wat u nodig hebt en aflossingsprogramma’s die maandelijks op uw budget kunnen worden afgestemd, zolang u ten minste de minimumbetalingen betaalt. De kosten van deze flexibiliteit zijn echter vrij hoog en soms is het niet de moeite waard. De rente die wordt aangerekend voor de financiering van onbetaalde saldi kan te hoog zijn.

https://www.iiav.nl/