Advertorial publiceren
Image default
Aanbiedingen

Waarom je niet op je cv kunt liegen

vacatures

Het heeft geen zin om over de morele en ethische kant te praten. En dus is het duidelijk dat het beter is om niet te liegen. Maar voor een kandidaat die op zoek is naar een baan, is liggen op een cv ook gevaarlijk. Waarom – lees ons artikel.

Laten we eens kijken hoe het werkt
Elke HR heeft zijn eigen kandidatenbestand. Daar maakt hij alle aantekeningen en opmerkingen.

Eichar ontvangt een cv of begeleidende brief van de sollicitant en verifieert de feiten die hij heeft verstrekt. Komt hij er plotseling achter dat de persoon heeft gelogen, dan zet hij in de lijst een aantekening: “de kandidaat liegt”. Dit is een zwarte vlek. Een even slecht teken als Harry Potter.

Gemiddelde HR’s werken op één plek van anderhalf tot drie jaar. Als ze naar een ander bedrijf verhuizen, nemen ze de basis mee. Alle markeringen blijven in deze database, ook de zwarte.

Stel je de situatie voor
Lang geleden heb je in een klein bedrijf geïnterviewd. Het interview werd afgenomen door een aardig meisje, maar het bedrijf weigerde. En toen heb je vijf jaar lang geprobeerd om bij andere bedrijven aan de slag te gaan. Maar ze brachten je nergens heen en legden de redenen niet uit.

En dat allemaal omdat dat schattige meisje dat je honderd jaar geleden interviewde, naar een ander bedrijf verhuisde en toen naar een ander, en overal deze database bij zich had. Samen met datzelfde noodlottige merkteken. Gedurende deze tijd ben je veranderd, volwassen geworden en ben je gestopt met het schrijven van leugens in je cv, maar het merkteken in de database bleef.

Laten we het belangrijkste onthouden
Lieg niet op je cv! Dit label zal je je hele leven blijven achtervolgen en zal zich als een virus door honderden bedrijven verspreiden. Iets valt niet te zeggen, maar je mag in ieder geval niet liegen.

https://vacatures.today/cat/Overige5.html

https://www.vindazo.be