Advertorial publiceren
Image default
Woning en Tuin

Redenen om te kiezen voor zwarte huisnummers

Zwarte huisnummers worden alsmaar populairder. Je ziet ze steeds vaker bij mensen aan de gevel hangen. Maar wat maakt dit huisnummer nu zo’n perfecte keuze? Daar vertellen we je graag meer over. In deze blog de belangrijkste redenen om te kiezen voor een zwart huisnummer.

Hoe wordt zo’n zwart huisnummer eigenlijk gemaakt?

Op hoe zwarte huisnummers worden gemaakt, valt geen eenduidig antwoord te geven. Sommige hebben een laagje waterbestendig verf, sommige hebben een poedercoating en andere zijn gekleurd middels een chemische reactie. Als je kijkt voor zwarte huisnummers kom je vaak terecht bij rvs huisnummers, huisnummers gemaakt van zink. In sommige gevallen vind je ook zwarte huisnummers van acrylaat.

Het materiaal is eigenlijk niet zo belangrijk, zolang je maar een zwarte kleurtint vind die je mooi vindt. Want zelfs qua zwart is er nog van alles te kiezen: mat zwart, glanzend zwart, donkergrijs en ga zo maar door! De beste tip die we kunnen geven: oriënteer je op het internet of kijk wat mensen in jouw buurt zoal hebben.

Voordelen van zwarte huisnummers

En dan nu de belangrijkste voordelen van zwarte huisnummers op een rijtje:

Opvallend Een huisnummer in de kleur zwart is opvallend. Het is anders dan anders. Dit is vaak ook de belangrijkste reden om hiervoor te kiezen

Goedkoop Een zwart huisnummer is goedkoop. Of eigenlijk: een zwart huisnummer hoeft niet duur te zijn. Ga maar eens op onderzoek uit op internet en je vindt ze al snel voor onder de €20,-. Vaak hoef je dan niet eens verzendkosten te betalen en kan je simpelweg retourneren als je ze niet mooi vindt.

Goed zichtbaar Je zou het niet verwachten, maar een zwart huisnummer is goed zichtbaar. In sommige situaties zelfs beter zichtbaar dan een andere kleur. Dit komt omdat veel Nederlandse gevels relatief lichtgekleurd zijn. Het zwarte huisnummer zorgt dan voor een mooi contrast. Waarom denk je dat van die standaard huisnummerplaatjes (welke je ziet bij nieuwbouwwoningen) immers een zwart nummer hebben

Kijk op RVSHuisnummers.nl

Zelf hebben we ons huisnummer op bovenstaande site gekocht. Ze hebben goede reviews en de levering was snel. Wat ook erg prettig was, was dat je geen verzendkosten hoeft te betalen. Er zijn natuurlijk ook zat andere sites waar je deze huisnummers kan kopen, maar wij vonden die van deze site het mooist. Zeker even kijken!