Advertorial publiceren
Image default
Bedrijven

Voordelen van handmatig RVS finishen

Handmatig RVS finishen

RVS finishen kan zowel handmatig als machinaal gebeuren. Alles is afhankelijk van het af te werken product en de functie ervan. Een gespecialiseerd bedrijf zal de juiste afwerkingstechniek correct kunnen inschatten. Nu zullen we verder ingaan op het handmatig finishen van RVS. Handmatig RVS finishen vereist echt vakmanschap en zal noodzakelijk zijn wanneer het onmogelijk is om producten machinaal af te werken, bijvoorbeeld door de grillige vorm van het product. Andere producten vereisen dan weer een precieze afwerking waardoor ook in sommige gevallen voor een handmatige afwerking wordt gekozen.

De voordelen van handmatig slijpen en polijsten

Machinaal RVS finishen heeft het grote voordeel dat veel producten in een korte tijd afgewerkt kunnen worden. Arbeiders kunnen namelijk meerdere machines bedienen. Dit zal hoe dan ook ook een gunstige invloed hebben op de prijs. Handmatig polijsten vraagt meer vakmanschap en kan veel tijd in beslag nemen. Toch wordt er geregeld handmatig gepolijst. We sommen de voordelen van handmatig RVS finishen even op.

Een lage ruwheidswaarde bekomen

Aangezien er steeds strengere normen zijn rond hygiëne, is het voor sommige industrietakken noodzakelijk om een zo laag mogelijke ruwheidswaarde te bereiken bij RVS finishen. Opslagtanks van de voedingsindustrie zullen handmatig gepolijst worden tot de laagst mogelijke RA-waarde bereikt is. Denk maar aan grote opslagtanks voor voeding waarbij het belangrijk is dat er geen resten meer kunnen vasthechten aan onafgewerkt RVS.

Esthetische perfectie

RVS finishen wordt ook toegepast om de eindproducten mooi af te werken. Tal van producten uit de kunst en architectuur zullen zodanig gepolijst of geslepen worden dat een mooi egaal oppervlak bereikt wordt. Of het nu gaat om meubelen in RVS of kunstvoorwerpen, handmatig slijpen en polijsten zorgt voor een vlak oppervlak. Ook bestaat de mogelijkheid om hoogglans te polijsten waardoor het voorwerp een mooie blinkende look krijgt. De hoogglans geeft aan heel wat voorwerpen iets extra.

Lasnaden wegwerken

Wanneer een product gelast wordt, zal de lasnaad altijd zichtbaar zijn. Handmatig RVS finishen zal deze lasnaad helemaal doen verdwijnen. Dit gebeurt niet enkel vanuit esthetisch oogpunt, maar voor sommige producten is het belangrijk om een goede werking te garanderen.

Noodzakelijk

Of het nu vanuit esthetisch standpunt is of functioneel, handmatig polijsten zal altijd toegepast blijven worden. Machinaal polijsten is nu eenmaal niet altijd mogelijk bij sommige producten.

https://vangeenen.nl