Advertorial publiceren
Image default
Entertainment

De Crafty Pony paardenknuffels hebben zelfs een miniatuur enkelspan.

De Crafty Pony paardenknuffels hebben zelfs een miniatuur enkelspan.

 

Met het volledig functionerende drafsport set van Crafty Ponies kunnen kinderen met plezier leren over het enkelspan set. Alle onderdelen van een ‘echt’ drafsport set zijn bij de set inbegrepen behalve het hoofdstel. Ook zitten er afneembare oogkleppen bij die jij kan bevestigen aan jouw Crafty Ponies hoofdstel. Het instructieboekje leert kinderen over drafsport.

Kinderen kunnen alle onderdelen van het drafsport set leren, hoe je deze aan- en uittrekt, maar ook hoe je alle onderdelen uit elkaar haalt en vervolgens weer in elkaar zet. Dit helpt kinderen bij het ontwikkelen van hun zelfvertrouwen en behendigheid. Het is dus zeer educatief (paarden)speelgoed.

 

De onderdelen van het enkelspan set:

  • Oogkleppen
  • Borsttuig en strengen
  • Teugels
  • Staartriem
  • Schoftzadel
  • Broek
  • Buikriem en singel

 

Bekijk hier een educatieve video om een enkelspan set bij je knuffelpaard om te doen.

 

De zadel, singel en buikriem voor je paardenknuffel:

Het zadel van de enkelspan set zit net als een normaal zadel op de rug van je knuffelpaard. Het wordt op zijn plaats gehouden met de singel. De singel en buikriem zijn aan elkaar bevestigd. Bevestig de singel en buikriem aan het zadel. Zet het zadel op de rug van de van de paardenknuffel, vlak achter de schoft (het doornuitsteeksel van de eerste acht borstwervels). Bevestig de singel, deze hoeft niet strak te zitten. Bevestig de buikriem, deze riep voorkomt dat de kar achteruit kantelt. Hij kan losjes worden vastgemaakt. De ‘lichtogen’ zijn stevige leren lussen, bevestigd aan het schoftzadel, waarmee de bomen van de kar omhoog gehouden worden.

 

De broek en de staartriem voor je paardenknuffel:

De staartriem wordt vastgemaakt door het broektuig en ligt over de rug van je knuffelpaard. Het ene uiteinde van de staartriem past rondom de bovenkant van de staart en het andere uiteinde is bevestigd aan het schoftzadel. De broek is het deel van het tuig dat over de rug van je paardenknuffel gaat. Zet het schoftzadel op Crafty en bevestig deze met de singel, deze hoeft niet stevig te worden bevestigd. Til dan de broek en de staartriem op de rug van Crafty. Bevestig de staartriem door de middelste ring bovenop het zadel. Til de staart van Crafty over de broek. Til voorzichtig de staart op van Crafty en plaats de staartriem rondom de staart.

 

 

Het Borsttuig voor je knuffelpaard:

Het borsttuig is het deel van de enkelspan set waar de pony tegenaan leunt om de kar te trekken. De strengen zijn de lange riemen die het borsttuig aan de kar verbinden. Til het borsttuig rustig over Crafty’s hoofd en leg het voorzichtig op zijn nek. Pak de strengen op en steek ze gekruist over Crafty’s rug tot je klaar bent om de kar naar Crafty te brengen, dit voorkomt dat Crafty op de strengen stapt.

 

De oogkleppen, het hoofdstel en de teugels:

Enkelspan hoofdstellen hebben oogkleppen die eraan vast zitten. Deze zitten ook bij het Crafty Pony enkelspan set. ‘Echte’ paard en pony enkelspan hoofdstellen hebben oogkleppen die eraan vast zitten. Eerst maak je het bakstuk los, dan schuif je de oogkleppen op de riem op het kopstuk. Bevestig het bakstuk weer aan het kopstuk. Bevestig beide oogkleppen op je Crafty Pony hoofdstel. Zet het hoofdstel weer zoals gewoonlijk op je knuffelpaard. Crafty moet worden vastgebonden terwijl je de teugels verzamelt.

De teugels voor een enkelspan set zijn erg lang. Ze worden op het hoofdstel gelegd als het andere tuig al op Crafty is gezet. Hoe bevestig je eigenlijk de Crafty Pony teugels aan het hoofdstel?

Steek eerst de teugel door de tuigsleutel, bevestig daarna de teugel aan het bit. De teugels kunnen veilig van de grond worden gehouden door ze op te vouwen en door de tuigsleutel te steken.

 

Wil jij nou ook zo’n leuk paardje en het enkelspan set? Je kan ze hier kopen >> Paardenknuffel kopen

https://crafty-pony-shop.com/collections/accessoires