Advertorial publiceren
Image default
Toerisme

Pretparken in België

bokrijk speeltuin

België kent een grote variatie aan pretparken, natuurparken en bijzondere wandelingen. Het is onmogelijk om alles op te sommen, dus we beperken ons tot alleen de meest populaire pretparken.

Mini-Europa (Mini-Europa). Mini-Europa Park, gelegen in Brussel bij het Atomium, is het enige park waar je in een paar uur alle belangrijke bezienswaardigheden van Europa kunt verkennen. Loop tussen de mooiste steden van de Oude Wereld. De onvergelijkbare klokken van de Big Ben heten u welkom in het hart van Londen. Gondels en mandolines nodigen u uit om de charme van Venetië te ontdekken. Berijd de TGV van Parijs naar de andere kant van Frankrijk. Bekijk de uitbarstingen van de Vesuvius, de val van de Berlijnse Muur, het stierengevecht in Sevilla en meer … In totaal 300 modellen en objecten uit heel Europa.

Walibi Park (Walibi België). Elke dag geopend van begin april tot eind september van 10.00 tot 18.00 uur, op zon-, feestdagen en schoolvakanties tot 19.00 uur. Colorado, de fantastische Ali Baba-grot, Kangaroolend, de Raja-rivier, maar ook tornado’s, sirocco … Avonturen, onvergetelijke sensaties, de meest onverwachte fantasieën wachten op je in Walibi!

Aqualibi (AQUALIBI). Open van 14.00 tot 21.00 uur, vrijdag tot 23.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 23.00 uur, zondag van 10.00 tot 21.00 uur. Maandag en dinsdag zijn vrije dagen. Gewoon een fantastisch zwembad in een tropische sfeer: palmbomen, exotische planten, helder daglicht. Water het hele jaar door 29C! Een prima plek om te overnachten. Daarnaast zijn er veel wateractiviteiten: een glijbaan, een zwembad met kunstmatige golven, een jetstream, een goot met een lengte van 140 m, etc.

Park Bokrijk (BOKRIJK). Het park is het hele jaar geopend. Het openluchtmuseum is van begin april tot eind oktober dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Een botanische tuin, rozentuin, bosjes, meren en een dierentuin zijn allemaal te vinden in het park. Een uniek openluchtmuseum met oude molens, kleine kapellen, boerenboerderijen, dorpsherbergen en herenhuizen, waar u vertegenwoordigers van verschillende ambachten kunt ontmoeten die zich bezighouden met hun traditionele zaken, dient als een visuele illustratie van de Belgische geschiedenis.

Park Plopsaland (PLOPSALAND). Open van 30 maart tot 14 april en van 27 april tot 1 september. Het park is gelegen aan de kust nabij de Franse grens op het grondgebied van het voormalige Meli Park, gerenoveerd en verbeterd. De plaats is ongetwijfeld erg mooi. Bij de ingang van het park zijn dansende fonteinen en betoverende decoraties.

Belleward Park (BELLEWAERDE). Dagelijks geopend van april tot eind oktober. Volop plezier, van een jungleboottocht tot een bergriviertocht, piratenavonturen en een adembenemende duikwedstrijd.

Park Paradiso (PARC PARADISIO). Dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur (juli – augustus), tot 18.00 uur (van eind maart tot begin november) (toegang tot het park eindigt om 16.00 uur). “Paradisio” werd geopend in 1994 op zijn grondgebied vindt u de ruïnes van een oude abdij van de cisterciënzer orde met aangrenzende gebouwen. Ook hier zie je een prachtige ornithologische tuin met de grootste vogelvolière van Europa en een kas met subtropische vegetatie.

Duizenden vogels en planten van over de hele wereld. Tussen de vijvers, fonteinen, bruggen en bloemen is er een plek voor kinderspelletjes en entertainment: er zijn jonge dieren op de boerderij, die je zelfs kunt aaien, naast een restaurant met een terras. Het park organiseert gedurende het hele seizoen evenementen over verschillende onderwerpen.

https://www.dergatsjev.be/2020/09/bokrijk.html