Advertorial publiceren
Eten en drinken

Overheerlijk eten ondanks een prikkelbaar darmsyndroom

Sinds jij de diagnose prikkelbaar darmsyndroom oftwel PDS hebt gekregen, volg jij het fodmap dieet. Anders dan je misschien verwacht, is dit dieet geen afvaldieet, maar een manier om te achterhalen op welke stoffen jouw darmen reageren. De stoffen ‘prikkelen’ namelijk jouw darmen, waardoor jij erg veel last krijgt van je buik. De oplossing hiervoor kan daarom zijn, dat je specifieke soorten koolhydraten moet vermijden of dat het volgen van een koolhydraatbeperkt dieet ervoor zorgt dat jouw klachten verminderen.

De letters fodmap staan voor fermenteerbare oligosachariden, disachariden, monoscarariden en polyolen. Hoewel deze termen op het eerste oog ingewikkeld lijken, staan deze woorden voor de verschillende koolhydraten die lastig opgenomen kunnen worden door de dunne darm. Het gevolg is dat deze stoffen in de dikke darm terecht komen en hier snel afgebroken zullen worden. Dit wordt ook wel fermenteren genoemd, waarbij verschillende gassen vrij kunnen komen. Het effect hiervan is een gevoel van winderigheid en een opgeblazen buik. Uiteraard is dit uiterst vervelend wanneer je op je hard bezig bent met een nieuwe opdracht op het werk of midden in een college zit en niet zomaar de zaal kan verlaten. Ook kun je last krijgen van diarree of een verstoorde stoelgang, wat jou het leven nog aardig lastig kan maken. Echter, een goed onderzoek naar de koolhydraten waarop jij reageert, kan ertoe leiden dat jij dé oplossing voor het prikkelbaar darmsyndroom gevonden hebt.

Een fodmap dieet is knaplastig te volgen, maar Verdify zou je hier graag bij willen helpen. Wij selecteren om die reden overheerlijke recepten die aansluiten op jouw voorkeuren en dieetwensen. Maak dus vandaag nog een profiel aan voor jezelf en laat je verrassen door de mogelijkheden in gerechten gedurende het volgen van het dieet. Op die manier wordt koken weer een feestje en heb jij geen last van de eerder genoemde klachten!

https://verdify.nl/

Gerelateerde artikelen

Vergaderen of lunchen in Zeeland? Het is mogelijk in dit restaurant

Dietist in Hengelo nodig?

Ontbijt thuis bezorgen