Advertorial publiceren
Image default
Entertainment

Het Crafty Ponies sjabrak, zodat jij de rug van je knuffelpaard beschermd.

De Crafty Ponies sjabrak, zodat jij de rug van je knuffelpaard beschermd.

De Crafty Ponies sjabrak zit standaard bij het Crafty Ponies zadel in. De sjabrak past onder het zadel en zorgt ervoor dat je Crafty Pony paardenknuffel meer comfort heeft en dat het zweet geabsorbeerd wordt. Bij een sjabrak zit een klittenbandsluiting zodat je de banden kan bevestigen aan de singelriemen van het zadel, zodat het sjabrak op zijn plaats blijft. Ook zit er een singel lus aan, zodat je de singel van je zadel door de lus kan halen, hierdoor blijft het sjabrak beter op zijn plaats zitten. Zadeldekjes zijn net als sjabrakken, alleen zijn zadeldekken meer vierkant. Professionele rijders gebruiken zadeldekjes, omdat hieraan borduurwerk toegevoegd kan worden. Je kunt ook halve dekjes krijgen, deze zijn als sjabrakken maar dan zonder zijflappen. De Crafty Pony paardenknuffel is met zijn 48 centimeter ook een relatief groot knuffelpaard.

  

Het Crafty Ponies zadel bestaat uit:

  • Stijgbeugels
  • Stijgbeugelriemen
  • Zadelsingel
  • Zitvlak
  • Zadelgesp
  • Zweetvlak

 

Waar komt sjabrak vandaan?

Het woord sjabrak is vermoedelijk afkomstig uit het Duits (Schabracke), via het Hongaars (Csáprág), wat dan weer paardendek betekent. Het Engelse woord is Numnah, dit zou ontstaan zijn in de 19e eeuw in India, en is Urdu voor Zadeldek. Het Urdu woord is Namda.

 

Hieronder een educatieve video waar ze laten zien hoe je de sjabrak om doet in combinatie met een zadel.

 

Wat is het doel van een sjabrak?

Het doel van een sjabrak is om zweet te absorberen, schuren verminderen, ervoor zorgen dat je knuffelpaard meer comfort heeft en het (lederen) zadel te beschermen. Het helpt huidirritaties en drukkingen te voorkomen. Een bontje of gelpad wordt gebruikt zodat de druk van het zadel en van de ruiter nog gelijkmatiger worden verdeeld over de rug van je paardenknuffel.

 
Hoe maak je een sjabrak schoon?

Nadat je klaar bent met paardrijden is het altijd een goed idee om de onderkant van de sjabrak te borstelen met een dandy borstel, zodat je paardenharen, stof en vuil kan verwijderen. De meeste sjabrakken zijn wasbaar in een wasmachine. Controleer altijd de was instructies van je sjabrak. Zorg er ook altijd voor dat al het wasmiddel goed is uitgespoeld, sommige knuffelpaarden zijn gevoelig voor wasmiddel en dit kan de huid irriteren. Zorg ervoor, dat voor je de sjabrak weer gebruikt, deze helemaal droog is.

 

Wil jij nou ook een zadel met sjabrak voor je paardenknuffel? ->> zadel Crafty Ponies

 

https://crafty-pony-shop.com/