Advertorial publiceren
Image default
Bedrijven

Anders dan anderen

Veel mensen hebben soms het gevoel dat ze er niet helemaal bij horen. Sommige hebben dat echter sterker dan anderen, omdat ze echt anders zijn. Deze mensen hebben namelijk meer last van bepaalde prikkels dan anderen. Ze hebben meer last van bepaalde prikkels zoals geluid, geur, licht, sfeer en emoties van andere mensen. Deze personen snappen ook sneller wat er aan de hand is met andere mensen. Doordat ze alles zo sterk ervaren, begrijpen ze andere mensen ook veel beter dan de gemiddelde mens.

Deze mensen zijn namelijk hoogsensitief Dit is niet iets waar ze zich voor moeten schamen. Veel mensen hebben wel last van bovenstaande klachten, maar weten niet dat ze hoogsensitief zijn. Het kan daarom handig zijn om de HSP testuit te voeren als je twijfelt. Zo weet je zeker of je last hebt van hoog sensitiviteit of niet. Het duurt niet lang om de hele test in te vullen, want de test bestaat maar uit 12 vragen. Deze vragen gaan allemaal over jezelf en de gevoelens en emoties die je elke dag ervaart.  Er gaan daarnaast ook een paar vragen over de relaties die je met andere mensen hebt en hoe je reageert om de gevoelens en emoties van andere mensen.

Als je er eenmaal achter bent dat je hoogsensitief bent, kun je een aantal stappen nemen. Ten eerste is het heel belangrijk dat je accepteert dat je hoogsensitief bent. Pas als je accepteert en aanvaart dat je het hebt, kun je iets tegen de symptomen gaan doen. Vervolgens kun je dan een hulp gaan zoeken van een coach. Deze plant speciale sessies met je in en leert je hoe je met deze symptomen om kunt gaan.

Als je hoogsensitief bent moet je jezelf zeker niet anders voelen en je moet je al helemaal niet gaan schamen.

https://onesessioncoaching.nl/