Advertorial publiceren
Image default
Bedrijven

Ict werk is populair

Steeds meer mensen zoeken een baan in de ICT-sector en gelijk hebben ze. Er is namelijk steeds meer vraag naar ICT’ers. En al volgen steeds meer mensen een ICT-opleiding, er zijn nog duizenden ICT-banen onvervuld. Dit kan komen doordat niet genoeg mensen worden omgeschoold en dus geen ICT werk kunnen verrichten, terwijl dit wel nodig is. De ICT-sector is de laatste tijd namelijk flink gegroeid. Niet alleen zijn meer bedrijven opgericht, bestaande bedrijven hebben ook steeds een grotere vraag naar ICT’ers. Dit is niet alleen om sporadisch wat ict advieste vragen, dit is ook voor dagelijkse ict support. Het is daarom van groot belang dat steeds meer mensen werk zoeken in deze sector of een opleiding volgen, zodat ze in deze sector kunnen gaan werken.

Zoals bij veel mensen bekend is worden al veel (onvervulde) ICT-banen door mensen in andere landen gedaan waar een overvloed is aan ICT-specialisten. Denk maar aan landen zoals India. In India wonen heel veel mensen met een ICT-diploma die geen werk kunnen vinden, omdat de vraag niet groot genoeg is. Ze kunnen echter wel gaan werken voor Europese bedrijven die een tekort hebben aan ICT’ers.

Volgens verwachtingen zullen uitbestedingen naar India alleen maar toenemen. Je denkt misschien nu wel dat er in China ook heel veel mensen met een diploma thuiszitten en kunnen zorgen voor concurrentie op de Indiase markt. India zal echter de komende tijd wel op nummer één blijven, omdat India een grotere groep middenklassers heeft dan China en veel meer Indiase mensen praten Engels dan dat Chinese mensen Engels praten. De overheid van India steekt daarnaast heel veel geld in het onderwijs en trainingen om het niveau naar grote hoogte te tillen. India zal dus het ICT-centrum van de wereld blijven. Vooral omdat er een grote groep jonge, geschoolde middenklassers aanwezig zijn in India.

https://www.danteck.nl/